Здравейте! Имам следния казус, който не знам дали трябва да се отнесе към Вашия форум или към юрист по трудово право. Служител е освободен от длъжност по чл. 71, ал 1 от КТ. Въпросното лице работи на трудов договор при същия работодател от началото на 2015 година. До настоящия момент е бил назначаван на три длъжности. Предпоследната длъжност, на която е бил, е "Оргазнизатор производство" с код 31223002. През Октомври е преназначен на длъжност "Инженер производствено планиране, прогнозиране и развитие" с код 21416003 с нов срок на изпитване от 3 месеца в полза на работодателя, след което го осбождават преди дни по горепосочения член. Въпросът ми е правомерно ли е това освобождаване, след като чл. 70, ал. 5 гласи "(Нова - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) За една и съща работа с един и същ работник или служител в едно и също предприятие трудов договор със срок за изпитване може да се сключва само веднъж." По своето естество задълженията на лицето са едни и същи, длъжностната характеристика и на едната и на другата позиция се препокриват (като последната под код 21416003 я има, а другата не му е давана, а аз се базирам на писаното в интернет). Смятате ли, че може да изиска старата си длъжностна характеристика с днешна дата и ако двете се препокриват, това да бъде основание да съди работодателя си?