Става въпрос за натрупани от 5 години задължения- около 900 000 лв.
Здравейте колеги,
фирмата иска да изтегли кредит за да си погаси задълженията към НАП, но Райфайзен и не помня още коя банка отказаха, защото нямали такава практика.Знаете ли кои банки със сигурност отпускат, ако разбира се отговаряш на условията?

Предварително благодаря
Здравейте, има ли срок след който не се дължат осигуровки от работодател.Насочете ме моля ви къде да прочета?
Много благодаря за пореден път  :thankyou:
Само на първата синя книжка , която се издава след жълтата ли се записва "продължение", или на всички следващи?Или другите се извеждат с нов номер?
Не са на норма, на фиксирана заплата са.Да разбирам, че не трябва да прилагам коефицента, нали?

За този знам, но за ал.3 по-долу ми е въпроса,
Наредба за структурата и организацията на работната заплата


Чл. 9. (1) При подневно отчитане на работното време и при работа на смени, чиято нощна продължителност на работното време е по-малка от тази на дневното, трудовото възнаграждение, заработено по трудови норми, се увеличава с коефициент, равен на отношението между нормалната продължителност на дневното и нощното работно време.
(2) При сумирано изчисляване на работното време нощните часове се превръщат в дневни с коефициент, равен на отношението между нормалната продължителност на дневното и нощното работно време, установени за подневно отчитане на работното време за съответното работно място.
(3) При сумирано изчисляване на работното време трудовото възнаграждение, заработено по трудови норми, се увеличава с коефициент, равен на отношението между часовете, получени след превръщането на нощните часове в дневни, и действително отработените часове през месеца или установения друг период.
Здравейте, въвеждаме сумирано изчисляване на работното време за 6 месеца.Въпросния коефицент го намирам от отношението на часовете за целия период, нали?  Всеки месец ли трябва да увеличавам определената месечна заплата  с този коефицент.Ясно ми е ,че  ако има извънреден труд трябва да се плати в края на периода. Не ми е ясна логиката на този коефицент.Ще съм ви много благодарна ако може да ми помогнете да си изясня нещата!
Да знам, че не е редно, но така е работил.Поел е две смени.
Имаме служител, който по договор е на 8 часов работен ден, но на 01.01.2012 е работил 16 часа.Платили сме му извънредния труд и сме му дали два почивни дни- на 03.01 и на 04.01.Правилно ли съм постъпила и ощетила ли съм го по някакъв начин?
Благодаря, Таня! И Весела коледа!  :smile1:
А ако при връчване на заповедта откаже да подпише? Разписват се свидетели, че е отказал и му прекратяваме договора по чл.71, нали? Или има друга процедура?
Много Ви благодаря!
След като трудовата книжка на лица, прехвърлени по чл.123а се приключва с печата на новия работодател и няма прекъсване на стажа, как следва да се издаде УП-3 на работник- Само от новата фирма с целия стаж или 2 бр.УП-3 от двамата работодатели?
Много благодаря, въобще не се сетих за УП-3
Здравейте, преди време издадох УП-2 в което обаче съм пропуснала да впиша обещетението на лицето по чл.222 ал.1.Сега какъв документ трябва да издам за това обещетение.Има ли някаква бланка или да издам УП-2 само за обещетението.
Още веднъж сърдечни благодарности!
Много wi благодаря Таня- ЛС и dalila! Няма да има право, защото не е отработил половината дни от месеца и той не му се смята за пълен, нали правилно разбрах?