irenabrili mного благодаря за отговора
а освен заверени копия на платежните за месец април и май, самото искане и копия на ДДС декларациите, необходимо ли е друго да включа? :)
irenabrili това отнася ли се за моят случай? трябва да подам искане по чл 129?
извинявам се
месец април и месец май - внасяне
внесено ефективно и за двата месеца, без приспадане
Здравейте!
Имам следният проблем:
03.2013 фирмата е била на възстановяване
04.2013 на внасяне, но не съм посочила клетка 70
05.2013 отново на възстановяване и отново не е посочена кл.70

въпросът ми мога ли в декларацията за м.06 да посоча в кл.70 сумата за възстановяване от м.03 или следва друга процедура?
Това е решение на главният счетоводител, което не мога да оспоря, дори не ми се обясни защо е така. Затова се обръщам към вас.
Здравейте!
назначена съм на основен ТД безсрочен на 8ч и в още 3 фирми на 2 часа месечно 25 лв, водя се оперативен счетоводител. Не съм специалист по ТРЗ и затова искам да попитам дали виждате нещо нередно с тези 2 часа...

физическо лице е.
А данъкът до кога трябва да се плати?
Здравейте!

Случаят е следния:
на 05.01.2013 е платен от нашата фирма наем за помещение ползвано като книжарница за периода 01.01.2012-31.12.2012г. В такъв случай до 30.04.2013 трябва да се подаде декл. по чл 73, а кога трябва да се плати данък?

Благодаря предварително
здравейте!

Моят случай е подобен:
в дневник покупки за 11,2012г. сме включили фактури, които са издадени на друга фирма, като за съответният период тече данъчна проверка за възстановяване на ДДС. Данъчната е уведомена за случая и решението което предложи е да се възстанови тази сума, която не включва тези фактури, до тук добре, но тя иска в следващият месец да се въведат тези ф-ри със знак "-" "като кредитни" ми каза. Въпросът ми е в такъв случай за месецът в който ще се въведат с отрицателен знак ДДС-то за възстановяване няма ли да е на минус и всъщност да трябва ние да им плащаме?

П.С. фирмата не извършва продажби и винаги е на възстановяване

Благодаря предварително
Като казвам ведомост имам предвид, че се праща деклрация д1 и д6 и се плащат осигуровки и т.н.
Проблемът е, че беше в чужбина и изпуснахме срока..:(
И сега се чудя как да го направя :(
Дали да се регистрира като СОЛ примерно от днес, а за септември месец да се плащат всички осигуровки :(
Предният МОЛ е до 12.09 и съответно настоящия е от 12.09.2012. Периодът от 12.09 до деня в който се регистрира като СОЛ в/у каква сума трябва да се осиг. Едвали не е бил с ДУ

Ще подновя темата с един въпрос  :wave:

В случай, че собственикът на капитала на ЕООД ( МОЛ едновременно) е пенсионер,  по ведомост се водят само той и счетоводител на 2 часа работно време, може ли да се регистрира като самоосигуряващ?

П.С. Фирмата извършва дейност

Благодаря предварително :)