При 2777 дни по 2 часа, осиг.стаж не е ли 2 г. 9 м. 1 ден 2 часа?

Ако приема, че за една календарна година трудовия стаж се равнява на 3 месеца, тогава за посочения период се получава общо 33 месеца, което всъщност става 2г и 9м., а в м.01.2022г. работните дни са 20, което означава 5 дни стаж при раб. време 2 часа. Грешно ли ще бъде ако в трудовата книжка е записано 2г 09м. 5д.?
Здравейте!

Имам затруднение при изчисляване на трудов и осигурителен стаж на служител, който е работил на 2 часа за периода 03.01.2011г до 01.02.2022г. Моля за съдействие!
Здравейте!

Как трябва да фактурирам компенсация по РМС при префактуриране на ел. енергия ?
Правилно ли ще бъде ако издам фактура за изразходената ел. енергия, и кредитно известие за самата компенсация ? Като в този случай какво ще бъде основанието за неначисляване на ддс  ?

Успешен ден!
Благодаря! Понеже земята не е включена в ДАПЛ, затова се замислих дали трябва да посочвам балансова стойност.
Здравейте!
При преобразуване на счетоводния финансов резултат, на ред 2 колона А и Б съм посочила балансовата стойност на продадена сграда, но тъй като има и продадена земя, трябва ли да се посочва и за нея?
Здравейте,
вземанията от чуждестранни клиенти в справката за вземанията на ред Нерезидентни единици - чуждестранни физически и юридически лица ли трябва да се посочат?
Здравейте!
Имаме получена фактура от Google за 0,01лв., трябва ли да пускам протокол ?
При продажба на земя УПИ е пропуснато да се начисли ДДС при фактурирането през 2020г. Според мен трябва да се пусне протокол по чл. 116 , ал. 4 от ЗДДС, за да се анулира фактурата и да се издаде нова фактура с начисленото вече ДДС. Съответно документите трябва да се включат в месеца, в който са издадени протоколът и фактурата. Върху каква данъчна основа трябва да се начисли ДДС и как следва да се отрази счетоводно? Моля, за вашето мнение!
За счетоводни цели може да прецените, че има по-дълъг полезен живот , а за данъчни цели не следва да надвишава максималната амортизационна норма от 4 % в случая. Ако нямате някакви конкретни съображения в общия случай си го амортизирате с този процент до пълно изхабяване.

Много Благодаря!
Какво налага да променяте амортизационната норма ?


Всъщност промяна не в амортизационната норма, а в полезния срок на годност- за оставащият срок ли трябва да се амортизира подобрението?
Здравейте!
При опит да падам ДДС декларация ми изписва фатална грешка при проверка на данните Access violation. Как мога да отстраня проблема? Моля, за съдействие!
Здравейте!

След като е направено подобрение на сграда, каква амортизационна норма трябва да ползвам за новата стойност ако сградата е амортизирана вече 5 г с АН 4%.
Здравейте!
 За месец 11.2020г. имаме ддс за възстановяване, за който започва процедура, м.12.20г. резултатът е отново ддс за възстановяване, но тук % за облагаемият оборот достига 30%. Приключва ли процедурата и подлежи ли на възстановяване ддс, съгласно чл. 92, ал.3 от ЗДДС?
Здравейте!

През 2020г. имам 2 бр. издадени фактури за освободени доставки: продажба на недвижим имот, за който не е ползван данъчен кредит при покупката и фактура за начислени лихви по предоставен заем. В този случай необходимо ли е да се прави годишна корекция по чл. 73 от ЗДДС? Моля, за вашето мнение!
Здравейте!

Вместо корекция на подадена Декларация 1 за м.08.2020г. за едно лице от персонала, съм подала редовен запис. Правилно ли е първо да подам декларация с код заличаване и след това декларация с код корекция. 
На email: vatreshni_pravilaFID@dans.bg, може да изпращате Уведомлението. Съгласувано е с ДАНС.
Здравейте!

При смяна на управител е пропуснато да се промени пълномощното за ползване на електронни услуги в НАП. Има ли някакви санкции затова, ако това се направи на по-късен етап?