Здравейте!

Имам получена фактура за стока на стойност над 10 000 лева. Във фактурата са сторнирани два аванса: единият платен в брой, другият с платежно. Остатъкът, който трябва да се доплати, според окончателната фактура е платен също в брой. Има ли нарушение, съгласно закона за ограничаване плащанията в брой ?
Здравейте!
След като фактурите са анулирани през м.юли, сега трябва да ги включа в дневника за продажби за м. август, с каква дата трябва да ги въведа?
Здравейте!

За месец юли  2018г. съм пропуснала да отразя в дневника за продажби две анулирани фактури, които са за същия период. Как следва да процедирам, и ще има ли някаква санкция за това?
Много Ви БЛАГОДАРЯ за изчерпателната информация!
Благодаря Ви! И да попитам тази корекция се прави като се подава нова декларация с вярна информация и така в случая трябва да се довнесе данък с въпросните стотинки и може би ще има лихва. Трябва ли да уведомявам НАП или направо си подавам по електронен път коригираната декларация? Ще има ли също така някакви глоби?
Здравейте!
При подаване на годишната декларация  за 2017г. е допусната техническа грешка, сумата на разходите е записана с няколко стотинки разлика в повече, което води до определяне на данъка за внасяне със стотинки по-малко. Моля, за съвет да подам ли коригираща декларация  до 30.09.2018г. и какво би следвало евентуално?
Когато има последващи разходи за автомобил със стойност под 700 лева, който е отчетен директно на разход, признават ли се?
Здравейте!

Имам предоставен аванс на Управителя към 31.12.2017г. Трябва ли да се оповестява в бележка под линията на баланса тази информация?
    Здравейте!

     До скоро ползвахме под наем ДМА от ЕТ, с което сме свързани лица. Сега идва управителя и ми казва, че тези ДМА вече са  ни прехвърлени безвъзмездно от ЕТ  с договор. Как следва да ги третирам тези ДМА , съгласно ЗДДС и ЗКПО и възможно ли е това?
Да, третата вноска не е внесена и има лихви съответно.
Здравейте!

В ГДД съм направила прогнозна печалба за 2017г, която излиза че е по-голяма от реално получилата се за годината. Направени са само две тримесечни авансови вноски през годината и не е подавана декларация за намаляване на вноските през м. декември. В този случай дължат ли се някакви лихви и има ли санкции?
Здравейте!
Необходимо ли е да се подаде декларация в Местни данъци и такси за прехвърления инвестиционен имот, т. к. той ще се заведе по балансовата му стойност, която е по-ниска от отчетната му стойност?
Става въпрос за бюджетно предприятие, говорих със счетоводителката, която ме увери, че ще върнат сумата.
Здравейте!

Как би следвало да се осчетоводи преведена сума за такса през м.12.2017, която сума предстои да ни се върне през 2018 г.?  За сумата нямаме никакъв получен документ.
Много, благодаря! Само за уточнение, след като в счетоводната политика е възприет метода по цена на придобиване, следва, че при прехвърляне на ДМА в инвестиционен имот не се прави данъчно регулиране. Моля, за коментар!