Сумите по записите ми са верни, но се дублират. С корекцията ще се изчисти ли дублирането?
Здравейте! Подала съм за м.02/2016 Д1 и Д6. Д6 ми е отхвърлена защото съм объркала записа както и Д1 за работник, но не съм обърнала внимание че Д1 на СОЛ-а  е приета. Когато подавам Д1 и Д6 на работника съм подала отново и Д1 на СОЛ-а.  Сега мисля, че трябва да подам заличаваща Д1 на СОЛ-а?
Извадете ПИК на СД-то и подайте  в  НСИ с него ГФО - то
Да се включа и аз с малко разсъждения по темата. Фактурата е за международен транспорт относно внос на стоки пътуващи от Китай до България. Стойността й е част от данъчната основа за определяне на ДДС при внос  по МД.  В тази връзка има внесен данък в-у тази сума на митница. Самата фактура се посочва в Дн покупки като ф-ра без ДДС. 
Благодаря, пасат! И моите разсъждения клоняха на там, просто не бях сигурна. Сега ще мисля как да оправям пуснатата фактура за продажбата. :smile1:
Здравейте! Досега не съм се сблъсквал с такъв случай и моля за вашата помощ. Закупен е лек автомобил - употребяван от физ. лице от Италия, от фирма рег. по ДДС  в Бг. За покупката има договор на италиански. До колкото четох в случая не се начислява ддс, тъй като се предполага, че вече е начислен ддс в страната където е закупен автомобила.  Бълг. фирма се занимава с търговия на стоки /но не коли/. Извадени са транзитни номера, след което фирмата продава лекия автомобил на физ. лице тук в БГ. има Договор за продажба и издадена фактура, в която не е начислено ддс, а е споменат чл.143 от ЗДДС. Въпросите ми са:
1. трябва ли да се начисли ддс  за покупката с протокол.
2. как трябва да се издаде правилно фактура за продажбата тук в Бг на физическо лице? Начислява ли се ДДС?
Дано да съм обяснила правилно ситуацията. 
 :smile1:
този член от КТ го прочетох, но не разтълкувах правилно "за неспазения срок на предизвестието". благодаря за помощта.
благодаря за отговора, но никъде не прочетох, че обезщетението е пропорционално на неотработената част от предизвестието.
здравейте! изчетох всичко до тука. В крайна сметка, при подадена молба от работника с текст" ... ако не бъде удовлетворена, тя да бъде приета за отправено предизвестие..."  В заповедта пиша основание за прекратяване чл.326 ал.1 от КТ и упоменавам ли, че работника е длъжен да изплати на работодателя за неспазено предизвестие обещетение по чл.220 ал.1 от КТ? Правилно ли съм ви разбрала
marpan_64 имате предвид не се подава в чл.55 , но се посочват в спр. чл.73?
Нещо съвсем се обърках и моля за помощ. Попълвам спр. по чл.73 ал.1 за 2014 - имам наем изплатен на ФЛ удържан и внесен данък - декларация по чл.55 за 3-то тримесечие. Това го попълвам в Спр. по чл.73. Имам услуга от нотариус и покупка на дв. вещ от ФЛ. това също го попълвам в Спр.73. Въпроса е: дали е трябвало да подавам и за тях Декл. по чл.55, като няма удържан и внесе данък?
това в картона на актива ли трябва да стане
Проблема е следния: начислени са амортизации от автом. операции за цялата година. Искам да отпиша актива, който е продаден м.Март/2014т. Изтрих ръчно контировките за амортизациите, но в Операции- ДМ- Отписване на актив не ми позволява да въведа датата на продажба,а ми излиза 1.12.2014 г. Опитах се да изтрия и сумите в САП след датата на продажба. Някой имал ли е такъв проблем да сподели как го е решил?
Благодаря! Доста по-различно е от миналата година и неможах да се ориентирам.
За 2013 имаше образец 2001а, в която ГДД се посочваха доходите от чужбина. Тази година този образец го няма. Доходите са за услуги към фирми от ЕС и от страни извън ЕС. Къде се попълват тези доходи? Става въпрос за деклариране на доходи на физическо лице.
Благодаря! Ще опитам с код 04, дано стане.
да използвам започнатата тема. имам лице назначено по чл.114 от КТ. м.07 е работило 6 дни като 3 са в съботните дни. подавам Д1  с код 11. и МОД 221.61 лв. за тези 6 дни като МОД за професията е 470. Полетата в т.12 са попълнени както за другите работници.Връща се следния отговор:


Декларация обр.1: Ред :4 БУЛСТАТ: ЕГН: Валидация:100 :Некоректна стойност на полета 12.1, 12.2 и 12.3 ! 

Декларация обр.1: Ред :4 БУЛСТАТ: ЕГН: Валидация:100 :Недопустим праг на осигурителния доход при непълен работен месец 
Греша ли някъде!
въпросът е дали тази рег. по ДДС на основание чл.97а ще ви бъде от ползва. Тя се прави в определени случаи, а не в общата постановка за регигстрация.
"Без да съм го пробвала,само визуално-как си закривате 457?Тази сума в кредита на МД+ддс?"

по Кредита ти остава само ДДС, което е начислено по МД и като го платиш се закрива.
Получавам фактура от М-тел, в която е посочено обл.ст-ст, нач. ддс и обща ст-ст по ф-ра. Под тях е записано " вноски за изплащане на стоки закупени след 01.01.2014 г"- сума. Уточнихме, че това е телефон купен на лизинг. Как се отразява такава ф-ра в ддс-то. Някой имал ли е подобен случай?