Здравейте! имам следния казус: ФЛ доктор рег. по ддс на основание чл.97а получава доходи от чужбина за клинични изпитвания. въпроса е трябва ли да подада декл. по чл.55 и да внася авансово данък на тримесечие?
Благодаря Ви за бързия отговор!
въпроса е в разликата, която се получава между Д1 и Д6 за  м.май тогава. следва ли да коригирам Д6 с по-малко ДДФЛ  за месеца?
сигурно тази тема е коментирана, но не се ориентирам нещо. Лицето е  прекратено на 07.05.2013 г. има обезщетение по чл.224 от КТ начислено в май. Д1 ми е върната с грешка: недопустима ст-ст за нетно възнаграждение. лицето няма дни в осигуряване. как да коригирам Д1?
Днес ходихме до НАП с ФЛ. Искам да споделя какъв е изхода на ситуацията. Прехвърлена е регистрацията по ДДС на физическото лице по ЕГН, както казва create. Подадох заявление за промяна на данните по рег. по ДДС, тъй като има основание за продължаване на рег. Получих ново картонче по ДДС.
Прехвърлих упълномощаването по ДДС на ЕНГ то на лицето и с ел. подпис си подадох СД по ДДС за м. Април. За моя радост /както и на лицето/ нещата се оправиха.
Здравейте! Моля посъветвайте ме как да постъпя в следната ситуациа: направена е рег. по ЗДДС на физ. лице през 2010 г. по чл.97а, при която е даден ДДС номер с булстата на ЕТ съществуващ ,но неработещ и непреригистриран в АВ. Собственика е предупреден, че фирмите непререгистрирани в АВ ще бъдат заличени.  До миналия месец е подавана СД по ЗДДС с този ДДС номер, но този месец тази опция липсва в списъка с услуги с ел.подпис. Когато се обадих в нап да попитам защо е така, отговорът беше че са получили писмо от АВ че от 01.01.2012 г. тази фирма е заличена. Според вас как да постъпя. Да подавам заявление за рег. на физ лице наново? ??


ще трябва бордеро за смяната на валутата  /това не се сетих/ май не става.
защо не прехвърлите първо парите от Каса във валута към Каса в лева и след това да изплатите заплатите.
най-вероятно не коригират с коефициент, което може да доведе до разлика в заплатата.
според мен, независимо че няма 6 мес.осиг. стаж вие тр. да му изплатите 70 % от възнаграждението, а ако болничния беше повече от 3 дни /след като го подадете в нои/ те нямаше да му изплатят нищо и ще ви уведомят че няма 6 мес.осиг. стаж. Но за вас задължението си остава.
колко е разликата? ОПР е в хил.лв.
Здравейте! Спешно ми трябва длъжностна характеристика на "Монтажник окачен таван". Ако някой може да ми помегне, моля!
страхотни сте! благодаря и аз за вашия труд!
alfa, благодаря за отговора! остава въпроса в Д1 къде трябва да посоча дните в болнични /3+3/
докато е работило по чл.114 не му е внасяно за фонд ОЗМ, защото е работило до 40 часа месечно единствено тр. правоотношение. Следователно, не би следвало да има право на обезщетение за болничен докато не навърши 6 мес. осиг стаж за всички осиг. рискове
Лице работило до 07.06.2012 г. по чл.114 от кт. Вече работи по ТД по чл.67 от КТ. Носи ми болничен за 6 дни. Няма 6 мес. осиг. стаж- няма право на обезщетение. В приложение 15 датата на която навършва тези 6 месеца посочва ли се? Внасят ли се ЗО за времето, в което е в болнични 4.8%? И другия ми въпрос е в Д1 в т.16.4 ли се посочват тези 6 дни? Моля помогнете! :hmmm: