Здравейте,

споделям личен опит, тъй като на мен ми се наложи преди няколко месеца да мина по този път  и при мен нямаше санкции. Може би има значение на какъв инспектор ще попаднете.
Подавате в Инспекция по труда формуляр Искане за регистриране по чл.62, прилагате подписан трудов договор и  ведомости за месеците, за които не е имало регистрация, и те изготвят предписание за регистрине на трудовия договор, което представяте в НАП. В повечето случаи това се отчита като техническа грешка и няма санкции.
За втория осигурител трябва да попълните данните на друга страница от ОК, с попълнени ЕИК и наименование на осигурителя.
За периода на платен отпуск при основния работодател, можете да сключите втори трудов договор за определен срок.
НАРЕДБА ЗА ПАРИЧНИТЕ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ И ПОМОЩИ ОТ ДЪРЖАВНОТО ОБЩЕСТВЕНО ОСИГУРЯВАНЕ:
Чл. 8. (1) За всеки болничен лист осигурителите, техните клонове и поделения и осигурителните каси представят в НОИ удостоверение по образец съгласно приложение № 9 с данни относно правото на парично обезщетение. За лицата, осигурени по повече от едно правоотношение/основание за осигуряване при един осигурител, за всеки болничен лист се представят отделни удостоверения за всяко от правоотношенията/основанията за осигуряване.
(2) В случай че болничните листове са обжалвани от осигурителите по реда на чл. 112 от Закона за здравето, удостоверенията съгласно приложение № 9 се представят след приключване на производството по обжалването на болничните листове.
Не, не едлъжен, както и не подава приложение №9 в НОИ.
Здравейте,

Прекратявате трудовия договор по чл.325, ал.1, т.8, считано от 17.08.2020 г.
Здравейте,

декларация обр.6 за дължим ДДФЛ с код 8 не е обвързана с дължимите суми за осигуровки и с подаването на декларация обр.1. Ако не е изтекъл срокът за подаване, подавате с код корекция вярната сума само да данъка и отбелязвате че не обвързана с подаване на декларация обр.1.
ОМЕКС на Омега софт
Според ме договорът трябва да се сключи на основание чл.111 във връзка с чл.68, ал.,1, т.... от КТ и да се подадес код 11.
Благодаря на всички, които се включиха! Успешен ден!
Да разбирам ли, че независимо от противоречията в двата нормативни документа, следва да се начислят и внесат осигурителни вноски за сметка на Работодателя, без тези за здравно осигуряване?
Здравейте,

относно осигурителните вноски на обезщетенията по КТ, прилагам линк, който може да бъде полезен.

https://www.tita.bg/page/314
Никой ли не е имал подобен казус?
Здравейте,

на бивш служител следва да се изплати обезщетение по чл.213 от КТ за недопускане до работа за м.юни 2017 г. Моля за консултация как следва да се подаде декларация обр.1 за дължимия данък?
За вид осигурен код 18 ли следва да се избере? На ред 16 следва ли да се запише 2288, съответно на ред 16.4 - 22 дни? На ред 31 за облагаем доход по чл.24 от ЗДДФЛ - /например/ 1000 лева, а на ред 31А за начслен месечен данък - 100 лева? Предварително благодаря на всички отзовали се.
Тази промяна влиза в сила от 01.01.2022 г.
"(3) (Нова - ДВ, бр. 38 от 2020 г., в сила от 01.01.2022 г.) Държавна такса за обявяване на актовете по чл. 6, ал. 3 не се дължи."
Да, Работодателят е основен.
Заличете подадения и подайте отново с верните данни.