Мисля, че молба не е необходима, тъй като болничния по дефиниция прекратява отпуската. Тоест болничния играе ролята на молба(заповед).
Имам един въпрос, помня че някъде пишеше, че платения отпуск се ползва първо от текущата година, после от неизползвания, но не мога да намеря текста. Някой да се сеща от къде е това ?
Ще го назначите на чл.111 след изтичане на срока и прекратяването на основния, ще си създадете на чл.67.ал.1  нов договор, и ще пуснете уведомление към ТД на НАП.
Според мен може да си го назначите на чл.111 и да си работи при Вас . Друг е въпроса до колко е правилно. Има много тълкования, когато е на 2 договора едновременно ли трябва да се взимат отпуските и за двата, или лицето може да си работи по единя.
Може да имате начисления, които да не са включени в базата за отпуска. В този случай, отпуската не се изчислява върху 700, а върху основната заплата и % за клас както каза Премиер.
Лицето има право да си използва цялата отпуска полагаща му се до края на годината. Просто при следващ работодател до края на годината няма право да ползва повече отпуск. Би трябвало да се издаде на лицето служебна бележка, че е използвало целия полагащ му се отпуск