"Моля, изчакайте да се зареди компонента за подписване, потвърдете изпълнението му в появилият се прозорец и изберете отново желаната услуга."
 Това съобщение ми седи на екрана на мен и нищо. Относно подаването на уведомленията, за прекратяване не е проблем. За назначаване ще ви пратят към ГИТ, сигурен съм :)
Вече има достъп до системата със справките, но аз лично продължавам да не мога да подамвам декларации.
Да.
Вижте КСО, чл.54 с буквите
Да знам, в чл.54а е правото. Но някъде бях чел, че при този случай е като по взаимно съгласие, и тогава времето е по малко. За това попитах.
Благодаря за информацията.
Има право на обезщетение, ако има 9 месеца /сумарно, може разпокъсано/ с осигуровки за безработица /~трудов стаж/през последните 15 месеца, не е осигурено на друго основание и не е пенсионер
При този начин на прекратяване на ТД има право на пълно обезщетение за безработица, ако през последните 3 години не е получавал такова.
А относно болничния - За придобиване право на парично обезщетение се зачита и времето на платените и неплатените отпуски за временна неработоспособност и за бременност и раждане
Значи, ако прекратят договора на основание изпитателния срок, лицето може да си получава обезщетение за пълния период спрямо трудовия му стаж. Мисълта ми, е че периода не е намален.
Данък по ЗДДФЛ съм прихващала сама.
Например, лице на което е удържан ДДФЛ по трудов договор, през октомври бива освидетелствано от ТЕЛК и получава право на 7920 лв. необлагаеми за годината.
Възстановявам му надвнесения ДДФЛ и със същата сума намалявам плащането към НАП по ДДФЛ.
То всъщност въпроса ми не е коректен много. Данъка се прихваща януари след изравняването. И процедурата си е разписана. Но малко пиша по инерция. По ме интересуваше за осигуровките, дали те могат да се прихващат :)
Контролите им са месеца, за който се подава и датата в т.18.
Това с данъка по ЗДДФЛ ми е интересно. Ако имаме надвнесен, можем ли да си го прихващаме без ревизия от НАП. Няколко човека ми казаха, че си ги прихващат и нямат никакви проблеми, но те повечето са в държавния сектор. А както знам за държавния и частния важат различни правила :) Ако някой знае къде мога да се насоча да прочета нещо по въпроса ще съм благодарен. (Случая е еквивалентен и с надвнесени осигуровки)
Ние процедирахме така. Заявление до НАП-по съответния ред, горе дясно до директора на ТД на НАП... бла, бла, името на фирмата, булстат и адрес. После по надолу пишете, че поради допусната техническа грешка, или каквото си измислите, желаете да ви бъде разрешено да коригирате декларации 1 и 6, както следва
Брои декларации образец 1 за месец 04-еди колко си
Брой декларации образец 6 за месец 04- еди колко си.
Заедно със заявлението си носете и на електронен носител самите декларации и май искаха и придрожително писмо(не съм сигурен)
Но като се има в предвид, че началото на годината НАП не знаеха къде се намира. Може и да сте прави и да е така.
Да точно това ме мъчи. Месец на възникването, какво разбират НАП под това  :blush: . Имахме едни корекции за януари месец и на 1 март отказаха да ни ги приемат. Били сме изпуснали срок за коригиране, който бил до 28.2.2014
Цитат
9) Декларация образец № 6, подадена от лицата по чл. 3, ал. 3, т. 1 или от осигурителна каса, може да се коригира до края на месеца, следващ месеца на възникване на задължението за подаване на декларацията.
При месец април 2014, това не значи ли до края на месец май?
На отработения ден часовете са това.
Обърках го с 16.8, но после видях. Мерси :)
Защо няма едит на постовете  :blink: Обърках полето
Защо в поле 16.7 да се попълва ?
Делите 2 часа на законоостановеното за длъжността и полученото число си записвате там. За пример 2/8=0.25. Това е 0.25 щат.
Може неплатен отпуск, като здравното да е за сметка на работодателя и не се включват към онези 30 дни в една календарна година(завишава се това салдо) или на чл.120 от КТ да ги командировате другаде.
Указание за попълване на уведомление
...............
12. Срок на договора - Попълва се  /ддммгггг/ датата,                                                 
на която периодът от време или срокът  на договора изтича, само                         
когато в т.8 е попълнен код 02.                      
                              


 код 02 е за назначаване по чл.68 ал.1 т.1
Само да вметна, че не са си актуализирали указанията. За вид 14 и 16 също се попълва полето. Не че има голямо значение към темата но...
Това с плащането на данъка е при условие, че заплатата е платена в следващия месец. Ако е в същия, срока си е до 25 число на месеца.
Тази тема спокойно може да се премести в раздела с вицовете вече  :blink: :lol:
По ал.4 или по ал.5. Защото ако става въпрос за ал.5 се дава само при смяна на длъжност или срок на договора.
Цитат
Чл. 3. (1) (Предишен текст на чл. 3, доп. - ДВ, бр. 1 от 2006 г., в сила от 01.01.2006 г.) Уведомлението съгласно
приложение № 1 се изпраща:
1. в тридневен срок от:
а) сключване на трудовия договор;
б) изменение на трудовия договор, с което се променя длъжността и/или срокът на договора;
в) издаване на постановлението по реда на чл. 405а от Кодекса на труда;