Само да допълня, че физическото лице ще е с ДУК и ще се осигурява по този ДУК, няма да се самоосигурява.
Здравейте, лице, което е пенсионер предстои да стане собственик и управител на ЕООД, което е регистрирано през 2010 г. и има назначени лица. Въпросът е може ли това лице да се самоосигурява върху минимума и да му се плащат само здравни осигуровки, тъй като е пенсионер? В дружеството и за напред ще има назначени лица по трудови договори? Благодаря на отзовалите се :)
Здравейте,
на физическо лице, което е управител и едноличен собственик на капитала на счетоводно предприятие (ЕООД), което лице същевременно е и съставител на финансови отчети, води ли се професионален стаж в областта на счетоводството и как се доказва този стаж? Благодаря предварително на отзовалите се! :smile1:
Много благодаря. Желая ви приятен ден :wave:
Тъй като 01.12.2013г. е почивен ден, аз си мисля, че ако освободя лицата от тогава,( ако някой ден имам проверка), би могъл да възникне проблем, но не съм сигурна.
Все пак благодаря за бързите отговори. :smile1:
Здравейте. Трябва да освободя няколко работника от дата 01.12.2013г., но като ден, се пада в неделя. Въпросът е с каква дата да освободя хората, така, че да им внеса осигуровки само за м.11., защото ако ги освободя от 02.12.2013г., мисля, че трябва да им внеса осигуровки за 1 ден, а не трябва да е така-трябва да внеса осигуровки за целият м.11, без да обхващам декември.
Предварително благодаря. :smile1: