Данъка е фирмата с булстата.
Хубав ден на всички.
Благодаря ви за съдействието.
 За да не отварям нова тема, да попитам, може лисамоосигуряващ се управител да сключи договор за личен труд (продавач консултант), тъй като сам си продава в магазина си(бижутерия). И осигуровките му може ли да се внасят на каса в нап като задължено лице е той с ЕГН и данъка(от личния труд), пак на каса само, че задължено лице е фирмата с булстата, за да не захранва всеки месец банковата сметка, туй като приходите са само от касовия апарат.
Нотано се заверява само ДЕКЛАРАЦИЯ по чл. 141, ал.3 и ал.8 от ТЗ, и да попитам с ел.подпис, който не е на управителя, а на др.лице с пълномощно, то може ли да подаде документите по ел.път или не може по ел.път, а само на място тогава и нотариално заверено  и А4.
не видях отговора ви, значи първо трябва набирателна сметка :smile1:
Благодаря ви, а сметката може направо разплащателна да се отвори, но ако са съгласни и от банката, все пак това такси за тях  :smile1:
здравейте, искам да попитам при регистрация на ЕООД, освен тези документи:
Заявление А4
Учредителен протокол
Учредителен акт
Декларация по чл.13, ал.4
Декларация по чл.13, ал.5
ДЕКЛАРАЦИЯ по чл. 141, ал.3 и ал.8 от ТЗ,
необходим ли е и ДУК.
Задължително ли трябва първо да се отвори набирателна, а после разплащателна сметка, банката издава удостоверение, че е внесен капитала или може да се покажат платежните, че е внесен капитала?


Българска фирма, регистрирана по ДДС, дейността й е продажба на автомобили, наема място в италия,т.е има постоянен обект, там също ще копува и продава коли-втора употреба, въпросът ми е кога следва да се регстрира по тяхния закон за ддс, ако продава на физически лица или фирми без рег.по ддс в италия(тоест копува и продава там), това дистанционна продажба ли е и трябва да  следи този праг. Или трябва да следи регистрацията при достигане на определен оборот,както нашия чл.95 и чл.133 от ЗДДС.При продажба на фирми по ддс си е вод, ако не облага маржа?
Дистанционна продажба е когато от лице регистрирано за ддс в БГ, копува от страна А и изпраща в Страна Б, без да минава през БГ и транспорта е за сметка на нашата фирма, в случая фирмата има обект в Италия и купува и прадва там, също така ще купува от там и ще ги продава тук.
Не е нужно да подава уведомление, тъй като е дилър щом продава коли втора употреба, чл.143, ал.3, само тези лица подават това уведомление, поне аз така мисля, но нека по-компетентен колега да сподели мнение.
И аз в момента съм в сходна ситуация, ще се радвам, ако някой сподели опит.
ТД беше сключен за срок от една година по 111, във връзка с чл.68, ал.1, т.1 и на 01.04.2014 тази година изтича като прочетох всичките ви отговори си мисля, че уведомление не се подава ново, защото то пак ще е по чл.111, а пък в старото в " срок на договора" не е посочена дата и всъщностс не се променя нищо с ДС за превръщане на срочния в безсрочен.
Благодаря на всички за съдействието.
Данъка се декларира с Декларация по чл.55 на всяко тримесечие.
Важно е кога е изплатен, ако е платен март-осигуровки, данък, д1 и д6 за осигуровки до 25.04.2015, и т.18- 31.03.2015.
Ако е изплатен през април -осигуровки, данък, д1 и д6 за осигуровки до 25.05.2015, и т.18- 30.04.2015.
Здравейте на всички!
Имаме назначен служител по чл.111, във връзка с чл.68, ал.1, т.1. Управителя желае да го превърнем в бесрочен, в удемлението по чл.62 не е показано до коя дата е договора.
Сега мога ли с ДС по чл.119 да продължим договора и той да стане по чл.111, във връзка с чл.67, ал.1, т.1. И за това ДС, нали не трябва да се подава уведомление, защото назначението е пак по чл.111.
Да вписан е!
Трябва ли да се осигурява тук в Б-я, ако не пребивава тук?
Дали ще откажат регистрация по този повод.
здравейте от искането ни поискаха оборотна ведомост за 12 месеца, но тъй като фирмата е регистрирана 14.01, няма назначен счетоводител и не е извършвала дейност, какво да напиша, че не можем да представим.