delphine, много ви благодаря за всичко много пъти сте ми помагали, ИСКРЕНИ БЛАГОДАРНОСТИ!
За да не отварям нова тема да попитам, судръжник в ООД, който не е вписан като управител, може ли да се осигурява на трудов договор и да не се самоосигурява, аз мисля- да, но пак да се консултирам, ще бъде назначен от управителя!
В трудовия договор е адреса по регистрация на фирмата, а работното място ще бъде в нов офис, ако не се направи ДС- грешка ли е?
В общината ли да питам за необходими документи при смяна на офис?
При промяна на офиса, ново допълнително споразумение ли да се подпише към договора за промяна мястото на работа или не е задължително.
Здравейте какви документи и къде трябва да се подадът при смяна на офиса.
Трябва ли в трудовия договор на всеки служител да се посочи мястото където се извършва трудовоата дейност или се слага адреса на управление на фирмата?
Трябва ли лицето да ми донесе служебна бележка за дохода върху койте се осигурява, защото само устно знаем, че се осигурява върху тази сума?
Страхотни сте!
В д1 посочвам пълен осигурителен месец, д6 с код 4 само за осигуровки, и тд на НАП за данъка по регистрация на фирмата в сметката за изплатени суми, нали така.
Сключихме граждански договор за куриер за сумата от 200 лева, трябва ли в гражданския договор да се описва през кои дни ще се извтршва услугата, защото няма точно план, когато се наложи и трябва ли да се подава д1 всеки месец или цамо справката по чл.73 от ДДФЛ към 30 април, лицето е осигурено и по друг трудов договор на 1200 лева.
Много благодаря за съдействието и за отделенето време, значи в Д6 само данъка с код 8, ако съдружника отново продължи самоосигуряването си само Д1 без данък в нея.
Хубав ден!
Д6, трябва да бъде  за осигуровките- код 5 или код 4 и код 8 за данъка.
Този договор не се обявява в нап, ако този договор бъде сключен за 2 месеца,  преминаването към самоосигуряване ще бъде видно от Д1, не е нужно подаване на някаква декларация
Благодаря, само да попитам, след като се подпише този договор за личен труд, Д1 си остава вид осигурен-12, в.т 31-420 лв и т.31 А- данъка, за месеците, който полага труд Д1 и Д6, до 30 април трябва ли да се подаде декларация 6 когато е бил просто самоосигуряващ и декларация по чл.55 от ЗДДФЛ, ако това е единствения доход на лицето за годината?
Благодаря, предварително.
Здравейте, за да се признаят разходите за командировка на управител на оод, който е самоосигуряващ, трябва ли да се плати данък на тези 420 лв., т.е той да извършва и личен труд в дейността на фирмата или може и сега да се признаят, както е просто самоосигуряващ, и  колко пари за годината може да се признаят за командировка и колко са дневните без нощувка?
Правилно ли разсъждавам?
Здравейте!

Искам да попитам как може да се прехвърли лек автомобил от фирма на физическо лице, т.е управителя на една фирма почина и синът му пожела да прехвърли колата му на негов име, фирмата не е регистрирана под ДДС.
 Правилно ли расъждавам:
  Първо оценка от застраховател и на този стойност и фактурата, ако колата не е амортизирана, т.е не са миналаи 5 години от покупката й има ли проблем стойността във фактурата да е по- висока или по- ниска от балансовата й стойност към моментта, договор за покупко-продажба заверен нотариално,  платен данък, гражданска и после в КАТ?

Може ли колта да се прехвърли, чрез дарение на синът?
Много ви благодаря!!!!!!!!
Нужно ли е да се сключва договор за наем за автомобила или сключвайки гражданския договор с тази клауза, фактурите за гориво издадени на физическотото лице ще се признават за расход на фирмата!
Здравейте!
Искаме да назначим куриер в една лаборатория, това ще бъде втори тр.договор за него, основният му договор е на 8 часа. Може ли да го назначим на 4 часа, като на всеки три месеца ще подписва декларация, че е сагласен да работи повече от 48 часа на седмица, а може ли да го назначим на 4 часа за 2 дни в седмица. Той ще събира пробите с неговия личен автомобил, как може фактурите за гориво да се признаят за разход на лабораторията.
Искрено благодаря на всички които ще помогнат!
Моля са съвет!
Здравейте!
За първи път една фирма ми донася празна фактура с касова бележка, явно от Илиенци, аз да я попълня и да я включа в дневника за продажби, моля кажетежете ми няма ли веднага да светне в нап като измама, касовия бон е за 1000 лв, фирмата дала тази фактура е регистрирана по ДДС и съществува в ТР?
Искрено ви благодаря!!!
    Хубав ден!!!
Да заплатите за м.Март платени на 10.04.14!