Имам в предвид - за всички осигурени социални рискове.
Благодаря за отговора! Стана ми ясно всичко. Това за което попитах все още не беше уточнено. Ако избера и двете отметки в Окд5, които са за осигуряване, се подават 1 и 6, ако е само едната, са 1,5 и 6. Ако има нещо ще питам пак.  :good:
Бих запитал, ако се осигурявам като самоосигуряващо се лице, за един месец от годината и едновременно работя на 8 часа при друг работодател, целогодишно, първо - каква декларация трабвя да подам, образец 5 или 6, или и двете едновременно? Второ дължат ли се здравни осигуровки, ако съм осигурен при работодателя си, на друго основание? Предварително благодаря на отзовалите се!
Може ли насока, за наредба Н18? Къде точно пише, че може да използвам документ от лицензиран пощенски оператор вместо касова бележка, когато продавам фирман артикул с наложен платеж, защото не откривам? Предварително благодаря!
Моля, тъй като замествам управителя, а той е в болничен, има ли фирма или счетоводител, който да ми изготви следните документи, касаещи осигуровките за месеците, в които упровителят е в болничен (май и юни):
1. Попълни декларации 1 и 6 (само на бланка),
2. Подготви файл за подаване в Ной, заедно с другите, нужни придружаващи документи, на гише.
3.Извадка с изчислените суми за:
  - ДОО работодател и служител
  - ЗО работодател и служител
  - ТЗ работодател
  - ДДФЛ
Ако се намери колега, който би ми помогнал, моля да се свърже с мен на vivamitaka@gmail.com или във фейсбук с https://www.facebook.com/mitaka.whitestar Предлагам заплащане, по негово предложение, само за конкретната услуга.
Моля, да ми пише само специалист,за да стане от първия път! :)

Да попитам още един път, някой подал ли е без такса? Все пак това отнася ли се за отчета за 2021г? Или безплатно е публикуването на отчета за 2022г.?
Ясно, благодаря за отговора. Добре е да се напомня защото някой може да преведе таксата по инерция.
Здравейте, знае ли някой дали все още се дължи такса за публикуване на ГФО в ТР. През годината четох някъде, че таксата от 20лв вече не се дължи, но сега не мога да намеря нищо по въпроса. Предварително благодаря!
Благодаря за отговорите. А по отношение обезщетението заради първия месец сме се споразумели.

Ааа, ще се върне :) След 1 месец за да си поиска обезщетението по чл.222, ал.1.

И не 60% от заплатата, а 60% от средния осигурителен доход с осигуровки за безработица от последните 24 месеца. :)
Здравейте, предстои ми да съкратим служител на фирмата. Последният има повече от три години стаж при нас. Ако бъде съкратен по чл. 328, ал. 1, т. 2, от КТ ще получи ли право на 60% от заплатата си на борсата? Извинете за въпроса ми, но все още нямам опит и искам да съм сигурен, та да не се върне при мен!
Благодаря за инфото!
Извинявам се за елементарния въпрос, но в момента няма кого да попитам. След отговора ще изтрия темата, но ДДС върху книгите все още е 9% нали?
О, благодаря за информацията!...
Тази сутрин започвам новия ГФО за НСИ. Отварям бланка за започване на нов отчет и... Първата графа "Група изследвания" - Нефинансово предриятие - добре. Втората графа: "Изследване" има падащо меню и същото не се спуска и няма как да избера опция, следователно не мога да създам бланка "Нов отчет" !!! Какъв може да е проблема? Моля споделяйте опит!
Да, установих го и сам  :smile1:  Подадох го и на хартия в НОЙ, благодаря!
Видях поста ти и аз чакам като теб.
Още не съм. Реших предварително да попитам - има ли смисъл?
"Необработено"