Трябва ли да се подава ГДД от земеделски стопанин/ такъв, който не е регистиран като земеделски производител/, който е получил субсидия в размер на 2100лв за производство на селстопанска продукция.
След 6г ще мога ли да ги бракувам без да коригирам фин. резултат. Само дето не мога да си го представя счетоводно! :hmmm: Или просто правя операциите в старата година!
През 2007г фирмата е била на загуба,т.е загубата ще се увеличи. Честно казано ме е страх да уведомя НАП за корекция, защото да не ги привлича на проверка. Имам ли право на корекция, след като са минали 5години!
Имам стокова наличност на плодове и зеленчуци от 2007г , която липсва. Ясно е че тя е с изтъкел срок на годност. Искам да я изчистя като я бракувам или оформя като липса. Но това явно е трябвало да стане в началото на 2008 или края на 2007г. Мога ли да я бракувам сега по чл.80 ал.2 т.5, т.е без да се начислява ДДС ? И какво да направя с разхода за това, т.к по чл.28 отЗКПО това е текущ разход. Но следва да  е такъв в 2007г?
благодаря ви
Здравейте, мога ли да съкратя от работа работник с 30% ТЕЛК
когато са изплатени през 2012 , не се подава декл.55, тя се подава само за внесени през 2013г. на обяд ходих в НАП и така ми казаха
Здравейта! Винаги се бъркам при напускане на работник! Моля ад им помогнете да си разясня нещата и да ги запомня един път за винаги!
Ако работника е на пуснал на 19-ти. Тоест тогава е посления му работен ден. Кой ден попълваме в книжката, кой в декл.1 и кой в уведомлението.
В едно като че съм сигурна, че датата за уведомлението е 20-ти !!!!