Изплатила съм личен труд 3400лв за цялата година. Платила съм осигуровки в размер на 1300,32. Има и изплатена сума по застраховка живот - 2440лв. Ще трябва ли да доплатя осигуровки?!
Ето това има в сайта на НАП!
Чрез електронната услуга НЕ можете да подадете следните видове данни, които се приемат САМО в офисите на НАП:

•Данни за сключени трудови договори, подавани след 3-дневния срок – въз основа на влязло в сила предписание от ИА "Главна инспекция по труда",
•Данни, с които се отстраняват несъответствия при предходно подадена информация за сключени трудови договори, ако се подават след изтичане на 3-дневния срок от сключването им - след предоставяне на "Справка за приети и отхвърлени уведомления по реда на чл.62, ал.5 от КТ".

Но системата не ми прие коригиращо уведомление и 1 час след подаване на редовното! Основанието за отхвърляне на уведомлението е
Неправилна последователност от подаване на данни в поле "код корекция"
Обаръкала съм основанието на договора - вместо 14 съм писала 1. Подадах коригиращо уведомление, отхвърли ми го. Подадах заличаващо уведомление - и не го отхвърли. Датата на уведомлението е 2,01,2014. Корегиращото е от 2,01,2014, а заличаващото от 9.01.2014. Защо не ми ги приема системата? На гише ли трябва да отида?
Благодаря!
В момента е СОЛ, но иска да увеличим разходите!
Блъскам си главата с това дали съдружник в ООД да назнача на ТД или на ДУК. Разликите, който открих са , че при ДУК взима решения 24 часа в денонощието, т.е управлява и няма права по КТ. И все си мисля освен 24часовата ангажираност кое налага ДУК! Когато бизнесът е малък, не може ли да ТД на 4 часа. Взима решенията, подписва, упралява и си заминава!?!
Но не трябва ли да уведомя и НАП по някакъв начин!
Благодаря! От АВ ми казаха А4
Заявление  Ж1 /Заявление за отстраняване на нередности/ ли се подава?!?
При смяна на данъчния адрес само АВ и се уведомява. Какво да приложа като го подавам електронно - решение на общото събрание, платена такса и съотвения форумяр за промяна за АВ?!
Моля ви за помощ! Вече съвсем се обърках! Питах в НАП,там казват, че не се подава никаква декларация! Но какво да правя с второто ЕООД? Как да осигурявам там собственика -управител?
Може ли да подадам декларация за самоосигуряващо се лице от второто /новото/ ЕООД, че ще се самоосигурява през първото ЕООД. Декларация 1 ще подавам от първото ЕООД! От него изплащам възнаграждения за личен труд и приспадам осигурителните вноски преди плащане на данъка! Тогава възнаграждения, изплащани от второто ЕООД ще се облагат с 10% данък по ЗДДФЛ?! Така ли?!
А когато започне новата фирма дейност ще трябва да почне някакво осигуряване на собственика, нали!
"Възнаграждението, което получавате от дружеството, в което сте съдружник, се третира като възнаграждение по трудово правоотношение."
Върху какъв осигурителен доход тогава внасяме осигуровките?!
Малко се обърках. Значи във първото ЕООД се самоосигурява. Второто сега започва дейност. Няма и назначен персонал. Може ли без никакво осигуряване на вписания като управител собственик на ЕООД-то?
Да, но нали не може и в двете да е СОЛ!
Правила съм корекция по чл.126. Не е нищо страшно. Пращат ти писмо и те викат. След това носиш новите дневници и СД, копие от фактурата и ти правят корекцията. Не са ми правили проверки на други неща!
Без никакво осигуряване във второто ЕООД не може, нали???
Май остава единствен вариант ДУК!
Собственика на 2 ЕООД-та се самоосигурява в едното, другото сега започва дейност. И за двете дружества е вписан като оправител в ТР. Може ли във второто ЕООД да бъде назначен на ТД и каква трябва да бъде заеманата длъжост?!
много ви благодаря за отговорите. Ако не закупя нещо ново до края на годината, дължа този преотстъпен данък на държавата, нали
ООД извършващо земеделска дейност има да ползва преотстъпен корпоративен данък. Може ли да закупи нещо, което е употребявано, но за самата фирма е ново. Благодаря.
Попълва се приложение 3 към ГДД, таблица 2, където посочваме и произведеното количество. Нали така!? Какво прилагаме към ГДД? Трябва ли извлечение от банката или удостоверение от ДФЗ за получената субсидия? А относно произведената продукция прилага ли се нещо?