Всъщност , разбрах ви, насочвате ме към регистрация по ДДС и в Германия....  която до колкото разбирам е трябвало дори да бъде извършена ПРЕДИ да започнем работа, независимо че услугата е еднократна и е под техния праг за регистрация /17500 евро/
Озадачихте ме :)
Как в България, като чл.86,ал.3 от ЗДДС казва че "Не се начислява данък ..., както и при доставка с място на изпълнение извън територията на страната." , 21,ал.4,т.1 (4) Мястото на изпълнение при доставка на услуга е:
1. мястото, където се намира недвижимият имот, когато услугата е свързана с недвижим имот.
Здравейте!
Ние сме българска фирма регистрирана по ДДС. Наш клиент, също българска фирма регистрирана по ДДС, има обект за изграждане в Германия и ни наема като подизпълнител за конкретна дейност на обекта /СМР-монтаж на климатична инсталация/. Т.е. имаме доставка на услуга от една към друга български фирми,регистрирани по ЗДДС, но услугата се извършва изцяло на територията на Германия, за което имаме необходимите документи да го докажем.
Питанката ми е в  коя колона на дневник продажби влиза тази сделка - ДО на ВОД или "услуга на територията на друга държава членка по реда на чл.21,ал.3 и 22-24".
Благодаря на помогналите със съвет.
  Глупости.
ЕТ не разпределя печалба, но не е вярно, че няма каса.
Вие счетоводител ли сте въобще или сте завършили селскостопанки техникум?

Аз съм завършил селскостопански техникум, но един ДЕС май не е...

Цитат:
"Търговския закон не прави разлика между физическо лице и ЕТ,тъй като при създаване на ЕТ не възниква нов правен субект – ЕТ действа в рамките на собствената си правосубектност (т.е. няма различен правен субект от физическото лице) и в този смисъл касовата наличност на ЕТ е на постоянно разположение на собственика. Като продукт единствено на личния труд на собственика, печалбата в ЕТ се приема от законодателя като доход от трудова дейност и предварително се облага със социални и здравноосигурителни вноски. израз на печалбата на едноличния търговец е паричен - в касова или банкова наличност и му принадлежи в качеството на резултат от трудовата му дейност."
..... ние сме ЕТ ......


Само това е достатъчно, за да не декларирате нищо. Касата при ЕТ е в джоба на собственика, сметка 501 там въобще не трябва да съществува.
Аз също водя стоки само като стойност. Аналитичността е в складовата програма, с която работят продавач-консултантите, с което салдо се засичам.
Протокол за липса, начисляване на ДДС и увеличаване на ФР.
Здравейте,
предстои да преведа сума към общината за данък лек автомобил. След като не се попълва код за вид плащане как там ще разберат, че искам да платя точно този вид данък, а не данък недвижими имоти например, за които също дължа пари. За разлика от нап-овските сметкиза всяко задължение, на общината сметката е една и разликата идва само от кода.
Тъй му е заглавието на дневника, но пък е приложение и към чл. 6 (2). А целият чл. 6 е при прекратяване.

Това вписване на дата на предаване на ТК при напускане е САМО за книжки,които работодателят издал и които преди това са вписани в този дневник, тъй като дневника касае само тях.
За всички други важи чл.1, ал.2 - "Работодателят, след като вземе необходимите данни от трудовата книжка, я връща на работника или служителя."
Няколко поста нагоре, удебелено.
Естествено, стига да се подпишат всички съдружници на протокола.
Искаха ми форма 76 при проверка от ИТ. Отговорих,че не водим такава,тъй като нямаме нормативно задължение за това и въпроса приключи. Никой не ми ги поиска повече.
Не, разбира се. Изплаща се по сумите в договора, който сте подписал с работодателя. Тогава е трябвало да направите нещо.
Не бих взела такава операция за СРП.

А защо, какъв проблем има в нея?

...никой не желае официално да декларира нещо скрито независимо, че е облечено в официално " разрешение".

Точно това е проблема-наименованието, което плаши повечето счетоводители. Всъщност няма нищо "скрито", щом го декларираш.


Не виждам някакъв голям проблем в писането на протоколи и решения.

И аз не виждах докато не се оказа,че трябва да се прави десетократно повече. И кого лъжем - всъщност създаваме фиктивен документ, за който управителите също често не разбират само и само да направим едно усвояване на печалба от "скрито" /каквото е/ в ."елегантно".

Според мен никой не е луд да се занимава със скрито, ако може да го направи явно :)
.

Защото им пишем протоколите и решенията без да е наша работа. Ако знаят че просто могат да си прибират парите без да се занимават с бумащина при един и същ резултат кое ли ще изберат? :)

Така и не разбрах логиката на тази промяна за ограничението конкретно за дивидента, освен да храни банките.
Ок,тогава си взимам колкото пъти ми се наложи 609 СРП/501 с 990лв и не се занимавам с протоколи и решения.
Което при мен е самата реалност- хранителен магазин без банкова сметка, реално управителя просто си прибира каквото остане за него.
За да е налице плащане по банков път е достатъчно платеца на дивидента да притежава банкова сметка , а не и двете страни - правилно ли разсъждавам?
Т.е. ако управител изтегли дивидента си , който е над 1000лв. в брой от сметката на фирмата е спазен закона.
Няма аргумент,разбира се.
Стои така,защото така е правилно. Виж си процедурите, имаш завършила от.м.4 и ддс за 07 ти е дължимо.