В зависимост от договора за наем може да е и 33.33%
Здравейте,

Чета по Фейсбук, че е възможно по мейла да се изпратят заявлението и пълномощното до НАП и от там да потвърдят упълномощаването? 
Като гледам как се опитват да въртят облагането все към ЕГН напоследък, ако не е безупречен въпроса с отчитане на приходите, определено макар и по-скъпи, фирмените подписи са за предпочитане.
Само там са и причината да не се трупа оборот изглежда е, че мястото на облагане е там. Трябваше ми потвърждение по спешност :)
И да вметна - бъдете сигурни, че са услуги. Скоро за малко да наблъскам ДДС на едни т.нар. дропшипъри :)
Няма проблем в един протокол.
Здравейте!
Имам самоосигуряващо се лице регистрирано по чл.97А и извършващо единствено услуги по 21,2 в ЕС.  Декември е минал 50000 и утре май е последния възможен ден за задължителната и обща регистрация?
Имаме дейност в Германия достатъчно дълго време, за да формираме място на стопанска дейност и съответно да подадем данъчна декларация там..

Да формирам резултат от преките разходи за дейността там е лесно, но дали да включа и пропорционална част от разходите за администрация и управление формирани в България? Имам чувството, че както и да го направя все ще мрънка някоя данъчна служба :) 
Ако знаете пък какво става с фирмените промени по новите правила ... Никой не знае какви документи се дават че нямаш неплатени заплати или задължения. Тотален блокаж и откази.
Личният труд не е по КТ, съответно плащане над 10000 за месеца трябва да е по банка. Не трябва да се забравя и че ако не е платено в календарната година, както всеки облигационен договор не се счита за разход.
Здравейте!
Имам регистрация като свободна професия - счетоводител. Получавам възнаграждение по трудов договор за счетоводни услуги в дружество което не е счетоводно предприятие, но обслужва счетоводно други свои дъщерни дружества. Заверявам и ГФО на колега, които извършва само счетоводно обслужване през негова си фирма, че още няма ценз. Имам и ЕТ но с друга дейност, но да не задълбаваме :)

За да не се занимавам с деклариране на парите за заверка на ГФО по чл.73 или си играя с множество преводи по банка или ЕКАФП, какво мислите да издам по една фактура в качеството ми на самоосигуряващ за всяка заверка/облигационен договор и така с една хартийка/фактура да приключа темата с документирането на доставката и плащането?
До 5000 със сигурност не.
Според мен не е договор по КТ и като при всеки облигационен, плащанията се ограничават от закона за плащания в брой.
Здравейте,
Имам идея (разбирайте решение на едноличния собственик) за изплащане на възнаграждение в доста голям размер. Ако то е в годишен размер да кажем 150000, не би ли следвало да се изплаща по банка, все пак не е по КТ. И по интересното е, че въпреки че е законно, дали не навлизаме в полето на скритото разпределение на печалба :)
Не знам какво е упоменато в колона 22, но в 21,2 са данъчно задължените лица, независимо къде са, а в 21,5 незадължените някъде си. Т.е. ако фактурираш на фирма в Судан си в 21,2 , а ако фактурираш на судански негър софтуерна услуга си в 21,5   
Тънката разлика е в ал.5 т.1
Оборотка, няколко договора  и че поради липса на техническа, финансова и кадрова обезпеченост всичко да гледат на място, а което им е необходимо за доказване на тезата да опишат в протокол.

Исканията им са създадени със съвсем друга цел, но всички (най-вече те) са забравили това.
Работим в ЕС с регистрирана там фирма като не можем да ползваме подизпълнители. Ако регистрираме клон на чуждестранното дружество в България назначим хора, извадим им А1 и ги изпратим в чужбина, клонът дали ще се явява подизпълнител :)
 
Фактурите ще ти е трудно, но някои правят протоколи и вътре пишат всякакви странни неща. НАП не знам да имат изрично указание за необходимостта им, не знам и въобще да е създаван проблем от тях.
Аз не вкарвам нищо.