Здравейте, моля за помощ!
Не ми е ясно  заплатите и осигуровките за декември 2013, съм ги начислила в декември, но не са изплатени. Изплатени  са януари и осигуровките тогава са внесени. Това отразява ли се в декларацията в увеличение и ли намаление. Благодаря!
А на ред 16,1 пишем ли пак, отново мерси.
 В част VI, Справка 4, ред 6, кол 4,1 там ли трябва да се отрази? Благодаря Ви! Винаги се отзовавате!
А какво се случва, ако заплати за януари все още не се изплатени, подават ли се декларации и какви?
Здравейте, бих искала да попитам фирма, формирала фин.резултат загуба за 2013, трябва ли да я отрази в тази справката  за загубите от год декл. или ще се пише догодина когато се приспада/ ако има печалба/.
Благодаря предварително!
За предните години е на печалба, която е прехвърлена в сметка печ от минали периоди.
Здравейте и от мен, съответно и аз с въпрос. Заплати за декември само начислени, подала съм до 25,01,2014  Д1 И Д6 с код 5 само за осигуровките, заплатите и до момента не са изплатени. Когато внеса осигуровките и данъка напр. ако е февруари ще подам д6 за данъка през март с код 8. Моля да ме поправите, ако греша, че вече тотално се обърках. Благодаря!
Здравейте, имам следния казус - лице в предизвестие за прекратяване на ТД от 05,10 иска да излезе от днес 15,09-04,10 в неплатен отпуск, въпроса ми е здравната осигуровка върху Н.О за октомври мога ли да я удържа през септември, защото после няма да има от къде? Благодаря предварително!
 :flowers:
В този форум човек може да пита, без да бъде наруган!
Много ви благодаря! А за ТР, същите салда да препиша и за тази година- така ли е, моля ако не е да ме поправите! :give_rose:
ЕООД, което не е извършвало дейност през 2012, прекратено е през 2011-март, но и до момента има още задължения към НАП /за осигуровки/ и за заплати, коя декларация трябва да подаде 1010 или 1010а. За 2012 има само 50лв за публикуване на ГФО към ТР. И към НСИ какво да се подаде, декл. за неработещо предприятие или всички отчети- защото има задължения.
Благодаря Ви!
В НСИ  като се отвори отчета има освен ОПР и справката за предприятието и тези две нови справки
Здравейте, искам да попитам в отчетите на ЕТ, за тази година има още две справки- за платени данъци и справка за производство и прадажби на промишлени продукти. Ако фирма е ЕТ на патент, търговия-малко магазинче с разнообразни стоки, трябва ли да ги попълва тези справки? Няма ДА на името на фирмата и освен патент не е плащала други данъци.Благодаря ви предварително. В този форум човек може спокойно за се допитва до Вас. :wave:
Благодаря Ви! ;D
В този форум човек може да попита и да получи нормален отговор!
Здравейте, ЗП-регистриран през 04,2012 е внасял само ЗО 8% върху 240,00 -19,20. Освен това работи по ТД, осигурен на 8ч, но е и пенсионер по болест с ТЕЛК. Правилно ли се осигурява, защото прочетох че трябва осигуровките да бъдат върху 420,00. Моля ако е така да ме поправите. За 2012 е получил и субсидия, в кое приложение на ГД трябва да се отрази.
Благодаря ви предварително!
Здравейте, как оформяте наема? Фирма плаща на физ.лице, което е декларирало че е СОЛ. Изготвих сметка за изплатени суми и сл.бел и удържах само данък
300 лв е наема
изплатих 273лв и внесох данък 27
Правилно ли е така?
Благодаря !
Здравейте и аз бих искала да попитам мога ли да прекратя трудов договор на осн 325 т 4/ завършване на определената работа/, считано от 27,06, ако до 26,06  вкл. лицето и било в болничен или да ме посъветвате как е правилно да постъпя.Благодаря ви!
Здравейте, аз съм на Банксервиз. Нося лаптопа при тях и те ми го инсталират и ми дават флашката. Дори ми пусна заявлението към НАП. Но после за всяка фирма и за всяко ФЛ  трябва да направиш упълномощаване и до 3 дни да ги разпечаташ и занесеш в съответния НАП, за да можеш да подаваш - следи статуса на обработка на заявленията. Ако с нещо друго мога да съм полезна .......