:flowers:
В този форум човек може да пита, без да бъде наруган!
Много ви благодаря! А за ТР, същите салда да препиша и за тази година- така ли е, моля ако не е да ме поправите! :give_rose:
ЕООД, което не е извършвало дейност през 2012, прекратено е през 2011-март, но и до момента има още задължения към НАП /за осигуровки/ и за заплати, коя декларация трябва да подаде 1010 или 1010а. За 2012 има само 50лв за публикуване на ГФО към ТР. И към НСИ какво да се подаде, декл. за неработещо предприятие или всички отчети- защото има задължения.
Благодаря Ви!
В НСИ  като се отвори отчета има освен ОПР и справката за предприятието и тези две нови справки
Здравейте, искам да попитам в отчетите на ЕТ, за тази година има още две справки- за платени данъци и справка за производство и прадажби на промишлени продукти. Ако фирма е ЕТ на патент, търговия-малко магазинче с разнообразни стоки, трябва ли да ги попълва тези справки? Няма ДА на името на фирмата и освен патент не е плащала други данъци.Благодаря ви предварително. В този форум човек може спокойно за се допитва до Вас. :wave:
Благодаря Ви! ;D
В този форум човек може да попита и да получи нормален отговор!
Здравейте, ЗП-регистриран през 04,2012 е внасял само ЗО 8% върху 240,00 -19,20. Освен това работи по ТД, осигурен на 8ч, но е и пенсионер по болест с ТЕЛК. Правилно ли се осигурява, защото прочетох че трябва осигуровките да бъдат върху 420,00. Моля ако е така да ме поправите. За 2012 е получил и субсидия, в кое приложение на ГД трябва да се отрази.
Благодаря ви предварително!
Здравейте, как оформяте наема? Фирма плаща на физ.лице, което е декларирало че е СОЛ. Изготвих сметка за изплатени суми и сл.бел и удържах само данък
300 лв е наема
изплатих 273лв и внесох данък 27
Правилно ли е така?
Благодаря !
Здравейте и аз бих искала да попитам мога ли да прекратя трудов договор на осн 325 т 4/ завършване на определената работа/, считано от 27,06, ако до 26,06  вкл. лицето и било в болничен или да ме посъветвате как е правилно да постъпя.Благодаря ви!
Здравейте, аз съм на Банксервиз. Нося лаптопа при тях и те ми го инсталират и ми дават флашката. Дори ми пусна заявлението към НАП. Но после за всяка фирма и за всяко ФЛ  трябва да направиш упълномощаване и до 3 дни да ги разпечаташ и занесеш в съответния НАП, за да можеш да подаваш - следи статуса на обработка на заявленията. Ако с нещо друго мога да съм полезна .......
Благодаря Ви, но се оказа, че собственика не ми е дал две банкови извлечения за закриване на  сметка на 04,01,2011/ имахме уговорка да го направи в декември 2010г/- което според мен е основание за под на 1010. Сега трябва да анулирам декл по чл 12 в статистиката и да подам нови отчети и нова декл 1010. Въпроса ми е как ще анулирам 1010а, тъй като подавам по ел.път. За ТР разбрах Баланс ОПР И Приложение и декл по чл 13,ал 4  и такса така ли трябва. Благодаря за новаци като мен вашата помощ е нещо прекрасно.
И аз имам подобна фирма, 2011 не е работила и за съм подала в НСИ формуляра за неработещи фирми и в НАП ДЕКЛ по чл92/ за неработещи/. Какво следва да подам в ТР - Б, ОПР, СК ,ОПП И ОПОВЕСТЯВАНЕ, протокол от ОС, декл и платена такса, права ли съм и ако не моля поправете ме? Фирмата за 2010 е била с оборот до 50000- НЕ РЕГ по ДСС. Благодаря предварително!
Здравейте, имам нужда от малко помощ! Имам фирма ЕТ на патент, която излиза в болнични от 09,2011 до края на год/ брем и раждане януари 2012/, но фирмата има и един работник. Как следва да попълня Т1 И Т2 да разпрезеля цялата печалба за годината на 12 месеца или до 08,2011 защото от септември е в болнични? Освен това собственика има и граждански договор за застраховки с период 01-09,2011 и него до 01-09,2011 ли да разпределя в таблиците за осиг.доход. Иначе ми е ясно, че ще попълвам прил 3 и че дължи данък. Благодаря за съдействието!