Налага се да го подам сега, със съобщение от проверяващия, поради грешка, след 14 число, така че е на гише в НАП
гише в НАП - извинете
Здравейте,
да попитам и аз нещо.
Имам подадена справка-декларация за ДДС със сума за възстановяване и приложение 6. Но имам допусната грешка и служителя от НАП ми се обади да коригирам и подам отново Справката-декларация и съответно приложението за приспадане. Подавам с ел.подпис и сега не знам приложение 6 само на хартия ли го подавам. На ел. носител е справка-декларация и дневниците, помагайте, не съм ходила на гише в НАН от доста години.
в СД за ДДС за месец юни 2014г в кл.60 имам сума за възстановяване. В следващите два периода ДДс за внасяне, отразен и в кл.50 и кл.71. И в двата периода не е приспадан ДДС. Как да постъпя сега. Да подам искане да ми го възстановят или само с писмо да помоля да ми коригират СД за месец юни. Дайте ми съвет
да, благодаря, така ще направя, дано да имам късмет, но скоро ще се наложи да възстановявам ДДС и тогава ще го видят при проверката
Здравейте, имам въпрос, моля за мнение и отговор, ЗП физическо лице регистриран по ЗДДС, получател на семена с ф-ра от месец април 2014г, не е включен протокола по чл.117 ал.2 в дневниците и декларацията до момента. Това проблем ли е при тези сделки или мога да се вазползвам от 12 месечния период. Фактурите не ми бяха представени до момента, тъй като падежа за плащане е месец септември. Ако сме изпуснали срока за включване, не ми се мисли каква е глобата.
Благодаря ви предварително
Благодаря Ви, собственика е решил да изчака да набере оборота, аз се тревожех да няма промени в закона, така че остава така за сега. Ще зависи от оборота кога ще се регистрира, може и да реши по-рано. Хубав ден
Здравейте, ЕООД новорегистрирано в АВ, наема бензиностанция. Все още оборудва и изготвя документациите. При започване на работа с клиенти задължено ли е да се регистрира по ЗДДС?, или по общия ред при оборот от 50000лв. или по желание.
Здравейте, ЕООД новорегистрирано в АВ, наема бензиностанция. Все още оборудва и изготвя документациите. При започване на работа с клиенти задължено ли е да се регидтрира по ЗДДС?, или по общия ред при оборот от 50000лв. или по желание.
Аз направих същата грешка. Сега незнам дали може коригираща Д6 и как се подава
Колеги, затруднена съм, а нямам много време, моля за съвет. ЗП фл, регистриран по ДДС от 02.2012г. В годишната декл.по чл.50 попълвам прил.2. приходите са от продадена непреработена СС продукция, субсидии и приходи от услуги със селскостопанска техника. Въпросът ми е: попълвам ли таблици 1 и 2 за изравняване на осигурителния доход, като е ЗП. И още - внесени осигуровки върху 240лв, ще трябва ли да внася в/у 420лв за 2013г. Много четох, но зациклих, за първа година го приключвам по този начин и искам да съм сигурна, че е правилен. Печалбата не е малка и ако трябва да изравнявам доход е голяма сумата. Предварително благодаря!!! 
ЗП е платил наем за земеделска земя на физически лица, трябва ли да ги подава в декларация по чл.73. Не е удържал и внасял данък.
Много благодаря, аз подавам по ел. път. И според мен така трябва да е, попитах в НАП плевен - не получих адекватен отговор
Здравейте, имам въпрос и ще се радвам да ми помогнете. ЗП ФЛ регистриран ЗП. До 2011г е подавал ГДД с приложение №3. В 2012г се регистрира по ЗДД. За 2012г подава ГДД с приложение №2 или? не е избрал да се облага като ЕТ със съответната декларация в срока, който беше обявен/04,2011г мисля че беше/. Според мен е редно да попълня приложение №2, ама не съм сигурна.
това значи ли яе не може да внася от двата булстата осигуровките - за всяка фирма отделно?
Наистина вече ме боли главата от тези собственици на фирми - скъсаха се да ни учат на счетоводство ;D.
благодаря ви и се извинявам за загубеното време. да си готвя заявлението в края на месеца и да го подавам.
Лека вечер
Да става въпрос за ЗП - ФЛ. Собственика ми казва че ДДС се внасяло на 6 месеца. Това го чувам за първи път и не го намирам никъде в закона и правилника. До сега не съм се занимавала с ЗП, затова съм притеснена, а трябва да се регистрира по ДДС сега.