ЧНГ на всички и много здраве!Осигуровките за м.12 се внасят по новия начин едно на цялата фирма за ДОО  и ЗО ,едно за ДЗПО ако разбира се е необходимо и по същия начин за СОЛ 2 бр. платежни.
На предната работа колко отпуска сте ползвали?
А ще трябва ли това ДС да се регистрира в НАП.
Благодаря !
Да работодателя се отказва в полза на банката от срока за изпитване,как да го оформя.
ТД е сключен чл.67 във връзка с чл.70 ,но от банката искат да бъде само по чл.67 не до толкова като безсрочен ,а един вид постоянен безсрочен.
Здравейте!Имаме работник назначен на ТД със срок на изпитване от м.09, той решава да тегли кредит ,но за пред банката трябва да бъде на безсрочен ТД може ли да го променим с допълнително споразумение в безсрочен или трябва да го освободим и назначим отново.
Благодаря предварително!
А трябва ли да подавате данни в НСИ ?Ако от НСИ не са изпратили писмо с формуляри значи фирмите не подлежат на месечен и 3-месечен отчет.
Ние имахме такъв случай и с молба в която обяснявате каква е грешката ,копие от платежните ,даже направихме копие от банково извлечение да се види коя фирма превежда парите и ни го коригираха. Написахме че е допусната техническа грешка.Пробвайте и успех!
Ако преди това не сте си ползвали отпуската за тази година в предишната фирма в която сте работили имате право на 12-13 дни отпуск , а той се изчислява на база работна заплата предходен месец.
Благодаря!
Има регистрация като свободна професия ,плаща си патент, но няма ли вероятност при проверка от НАП които казват , че не може да има проблем че не е ЕТ. Много двусмислено е написано в закона .
Може ли, фризьор да не си отваря фирма , а да работи като свободна професия / занаятчия/? Не мога точно да разбера , ако някой е имал такъв казус моля да ми отговори.
Благодаря!
В ТК ще трябва да впишете 12,11,2012 датата на прекратяване.Иначе трудовия стаж е така.
Здравейте!Може ли да ме упътите къде да прочета относно проверките и колко пъти в годината имат правото да проверяват дадена фирма след евентуални предписания.Може ли да пращат други екипи за да бъдат проверявани?
Благодаря!
При нас Д1 на неплатени осигуровки я пускаме в последния ден на месеца следващ месеца за който са дължими осигуровките .Такава практика имаме .
За 2011 трябва на място и придружена  с молба свободен тест ако е основна и предписание ако е коригираща.
Вие нямате подадени Д1 за 1998 г за да не ги виждат в НОИ,там те работят на база подадени Д1. Но са длъжни за това за което имате документи да ви заверят, а за не изрядното да ви напишат протокол с разпореждане на база на което да може до коригирате това което е пропуснато или не направено ако е възможно ,защото наистина е много назад във времето.
По чл.328 ал.1 т.10 ли да я освободим или чл.325 т.1 след като разбира се си пусне молба за освобождаване.
Благодаря!
Това означава ли, че когато подаде документи за пенсиониране в НОИ няма да има проблем ,че към  датата на подаване  ще е на ТД.
Здравейте!Имаме жена ,която днес навършва годините необходими за пенсиониране и има необходимия ТС и ОС иска да се пенсионира как да процедираме. С днешна дата ли трябва да и прекратим ТД ,да и издадем необходимите документи след начисляване на заплатите за м.10 и кога да я назначим отново за да продължи да си работи във фирмата.
Благодаря!