Здравейте!Искам да попитам земеделски производител регистриран по ЕГН може ли да назначи хора при него или има нещо по специфично при тях!За първи път ми се налага да го правя и не знам как трябва да стане?
Благодаря на отзовалите се !
Здравейте колеги!Може ли някой да ми каже как да прекратим ТД на лице което отдавна е напуснало фирмата, но поради недоглеждане от страна на предните счетоводители лицето е с все още действащ трудов договор?Не съм имала такъв казус досега и ще съм благодарна ако някой даде насока как да постъпя.
Да минала е декларацията на самоосигуряващото се лице ,а другите трябва да пуснете отнаво.
Здравейте колеги!Имам един въпрос на който се колебая в отговора, лице назначено по ДУК има ли право на отпуск като всички останали ?
Продължавате да си плащате здравната осигуровка, все пак това лице е при вас на ТД.
Да разбирам ли че ако има отработени 132 нощни часове приравнени към дневни с коеф. и стават 150,86 часа .Тези 150,86 как начисляваме в заплата по какво умножаваме за да получим сума за заплата.
Колеги как плащате нощен труд?По какъв коефициент го умножавате след приравняване за да го начислите в заплатата?
Благодаря на отзовалите се!
Здравейте колеги !Имахме проверка от агенцията по безопастност на храните и ни поискаха заповед за възлагане на определен служител който да води журналите по доставките на хранителните продукти, ние нямаме такава заповед моля някой ако има да качи ще бъда благодарна става въпрос за кафе аператив.Благодаря на отзовалите се !
Трябва да напишете ваш изх.№, но внимавайте с изискванията за длъжността напишете ги така че след време ако се наложи да ви пратят друг човек ,да не е просто поредният записал се на БТ.При нас не ги бяхме много добре оформили нещата и за малко да ни глобят.
За 24.12.2013 се заплаща за официален празник ,а не извънреден труд.
При нас също са платени но ние процедираме така както написах .Подаваш веднъж декларации и всичко е чисто .
Това че има е добре ,но те няма ли да влязат в декемврийската заплата?При нас също имаше ,но ще си ги начислим с декемврийската заплата . Ще си платим осигуровки и подаване на Д1 и Д6 в януари.
Попълвате т.21 за осигурителен доход и код 12.
Здравейте!Имаме служителка която е в болнични вече 180 дни, ще трябва да мине на ТЕЛК за евентуално продължение на болничния.Лицето иска да си ползва платеният отпуск полагащ се за 2013г ,на 20 дни ли има право като отпуск ?
Благодаря!
Декларация 6 при ГД не се подава.
Здравейте! Имаме лице назначено по чл.68 ал.1 т.1 от бюро по труда по мярка но лицето не става за тази работа ,това го разбираме след една седмица .Може ли да го освободим по чл.328 ал.1 т.5 ?
Благодаря за бързия отговор! :give_rose:
В такъв случай при нас как я водим -неплатен ,може ли малко яснота ?
Здравейте! Какви документи се представят в НОИ за майка ,която иска да си ползва и майчинството неплатено до навършване на 3г на детето.
Благодаря!