Юристите на инспекция по труда твърдят, че има лихва и че аз трябва да си я сметна. Вече два пъти звъня и едно и също ми казват.
В погасителния план имам падеж дата,  размер на вноска, оставаща главница и лихва за периода.
Започнах да попълвам и в лихва за периода посочвам следното 1-ва вноска 125 лв, оставаща главница 1375 и лихва за периода посочвам от 27.04.2020 до 27.05.2020 като смятам лихва върху 1500 лв.
Здравейте, от инспекция по труда ми искат погасителен план по наказателно постановление, което е от 1500 лв. и внасят по 125 лв. на месец, което е за 12 месеца. От инспекцията ми поискаха погасителен план, в който аз да начисля лихвите за периода, започнах с попълването, но ако не сметна правилно лихвата щели да ми откажат разсрочването на задължението. Не следва ли те да си сметнат лихвите по това постановление? Попитах ги, било мое задължение.
Здравейте, моля за малко разяснение относно декларирането на неприсъствени плащания с дебитна/кредитна карта.
Хотел сме и сме подали, че сме електронен магазин чрез букинг. Получаваме плащания само, когато физически дойде клиентът в хотела, а не при направена резервация чрез букинг.
Какво следва да посоча, тъй като нямаме софтуер за управление на продажбите и не генерираме уникален номер.
Здравейте, останал е за съхранение в банката, от която е купен, всичко е оформено документално. Обаче сега има проверка, макар и за друг период, и възниква въпросът защо не съм го отразила в дневниците по ддс. Трябва да напиша писмени обяснения.
Успях да се свържа с отдел плащания, според тях не следва да правя корекция или да уведомявам, тъй като при тях е приспадната правилно сумата, въпреки грешката от моя страна.
Извинявам се за темата!
Възможно ли е да са направили служебна корекция, тъй като са му удържали точната сума за ддс по сд, а останалото седи надплатено.
Не успявам да се свържа с НАП по телефона в нито един офис.
Здравейте, резултатът ми за м.март 2020 е на внасяне и е вярно отразен, но в кл. 70 приспаднат ддс съм объркала сумата и съответно съм посочила в кл.71 и внесла повече. В справка за плащания на НАП обаче всичко е отразено както трябва, прихванали са ми точно ддс-то, което е трябвало да внеса, а другото седи надплатена сума, която се прихвана и с подаване на декларация 6.
Сега следва ли да уведомя нап и да направя корекция на ддс за м.март?
Списъците за служителите с дата начална дата от март и до 31 март. А за април кога ще се подават.
Днес ми казаха от териториалното бюро да подам до края на март. А за април щяло да има указания.
А от София в петък ми казаха да пиша до 13 април краен срок за компенсация.
Вие как процедирате?
Здравейте, подавали ли сте документи по програмата по електронен път? Регистрирах се в  Системата за сигурно електронно връчване и стигнах до подписване на списък служители и заявление за подписване с електронен подпис. Обаче как се подписва с електронен подпис екселски файл и същото ми е за word? Подписвала съм само pdf  документи досега.
Здравейте, през 2019 дружеството отпуска заем на друго юридическо лице. Начислен е приход от лихва. Към 31.12.2019 заемът не е погасен. Следва ли някъде да го декларирам в годишната декларация по чл.92?
Не, почти всичко се плаща по банков път. И затова се чудя как да извадя парите от сторното. Защото в Дт Клиенти ми остава салдо, а касата ми равни. Съответно и приходът е по-висок.
Здравейте, сега откривам грешка от м.септември 2019. Посочила съм в дневник продажби по-голям приход по касов апарат, не съм видяла, че има сторно. Корекция на ддс няма да правя. Въпросът е отчитам в годишната декларация по-високия приход, не съм ощетила бюджета, но мога ли да направя изваждане на сумата от касата? И каква счетоводна операция да предприема?
Оправих се със сметката - 1 900 000 х 10% =190 000 х 0,75 =142 500. От тази сума смятам да не превишава 20 % = 118 750, приспадам 10 000 авансови вноски и посочвам и внасям 108 750
Здравейте, правя тримесечни авансови вноски. След като сметнах открих огромна разлика в прогнозна и сегашна печалба. Прогнозна 200 000, печалба 1 900 000 лв. Ако смятам по формулата за тримесечните вноски ми излиза тримесечна вноска 47 500 лв. А съм внасяла досега по 5000 на тримесечие. Като подавам декларация по чл.88 в последното тримесечие каква сума следва да посоча? Смятам следното три тримесечия по 47 500  = 142 500, внесени досега 10 000, което ще рече че посочвам и внасям авансова вноска в размер на 132 500 лв.
Но и с датата от септември като посоча също не ми изписва грешка по програмата на НАП. А според мен нали заличавам уж нещо, не би ли следвало да посоча фактурата с датата от септември?
След проба с програмата на Нап - въведох въпросната фактура с код 01 и знак -, дата 01.10. и после същата фактура с дата 01.10 със знак +. Не ми изписва грешка. Нали така следва да посоча?
Здравейте, опитах се да променя настройките на програмата и се получи. Когато посочвам фактурата със знак -, с код 01 ли го подавам, като фактура или кредитно с код 03? Защото с код 01 и минус, ми изписва фатална грешка, отрицателно число.
Фактурата с каква дата я въвеждам, дата септември или октомври?
Малко неточно съм задала въпроса си - грешната фактура не ми позволява да я посоча с код 01 и знак - Затова ми е питането с код 03 като кредитно известие с този номер?