Катето, Добре дошла!

Като цяло идеята на форума и сайта е да бъде приятно и полезно място. Ако не сте съгласна с мнението на някой потребител, то винаги може обосновано да напишете своето мнение, за да се получи полезна дискусия.

Предлагам да не разводняваме тази тема с постове и коментари, които са извън обсъжданата тема. За въпроси към сайта моля ползвайте този под форум http://www.kik-info.com/forum/index.php/board,19.0.html.



Благодаря Ви!
Ще се възползвам от съвета Ви!
Не трудов, а осигурителен стаж се доказва с ОК.
Възложителят, попълва и заверява в НОИ ОК на лицето

идеята на форума е да припявате на грешни отговори?
Когато се копира член от нормативен документ се пише кой е този нормативен документ.

http://www.kik-info.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=1427.0;attach=370
Ми дайте члена от КСО.
Потвърждавам, че няма осигуровки при ГД за ОЗМ, ако въобще знаете , какво означава това.
безспорно е, така както няма и за за фонд "Безработица"
но от къде да зная какво въобще означава това;

колкото до другото - Чл. 7. (Изм. - ДВ, бр. 91 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 15 от 2007 г., в сила от 01.01.2007 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 2 от 2010 г., в сила от 01.01.2010 г.) Териториалните поделения на Националния осигурителен институт издават осигурителни книжки, в които се вписват осигурителният стаж, осигурителният доход, направените осигурителни вноски и изплатените парични обезщетения и помощи на:
1. (изм. - ДВ, бр. 17 от 2008 г., в сила от 01.01.2008 г., изм. - ДВ, бр. 12 от 2009 г., в сила от 01.01.2009 г., изм. - ДВ, бр. 67 от 2009 г.) лицата по чл. 4, ал. 3, т. 1, 2 и 4 и ал. 7 от Кодекса за социално осигуряване;
2. работници или служители, наети по трудов договор от осигурители, които не са еднолични търговци или юридически лица.
3. (отм. - ДВ, бр. 12 от 2009 г., в сила от 01.01.2009 г., отм. - ДВ, бр. 67 от 2009 г.)


поздрави!

3.Всички осигуровки има за ГД без ОЗМ


тук също ли да търся член от КСО или сама ще направите корекция?
4.Трябва осиг.книжка.

http://bgosigurovki.com/osigurqvane-po-grajdanski-dogovor/
....От началото на 2009 г. на лицата работещи по граждански договори осигурителни книжки не се издават и заверяват Осигурителният стаж и осигурителният доход на тези лица се удостоверяват с данните подадени от осигурителите с декларация образец № 1 „Данни за осигуреното лице“ подавана по реда на Наредба № Н-8 за съдържанието, сроковете, начина и реда за подаване и съхранение на данни от работодателите, осигурителите за осигурените при тях лица, както и за самоосигуряващите се лица.
Всяко лице, което е работило по граждански договор преди тази дата следва да има издадена и заверена осигурителна книжка. Издаването на осигурителните книжки за времето преди 1 януари 2009 г. се извършва на основание чл. 7 от НООСЛБГРЧ /в редакцията й до 31 декември 2008 г./. В издадените осигурителни книжки се вписват осигурителния стаж, осигурителния доход и направените осигурителни вноски.
На работилите без трудови правоотношения преди 2009 г. се издават осигурителни книжки след подаване на искане за издаване на осигурителна книжка пред съответното ТП на НОИ по местоживеене на лицето...
Това, което твърдите не е вярно!

разбира се, че е вярно
освен ако по случайност не сте изтрили моя отговор, който вече беше публикуван, минута след това

форумът си е ваш
Извинете, само модератор ли има право да дава отговори тук?
Не разбирам защо изтрихте моя отговор и чак след това модераторът се поправи

Поздрави иначе

здравейте! не, не трябва за конкретния случай
КТ

Благодаря! Огледах внимателно КТ (чл.чл. 222 (1); 328 (1) т. 2; 329 (1); 334 (4)). Какво пропускам от КТ, което е свързано със съкращенията?
Съкращават се работни места, които после немогат да бъдат разкривани отново
Бихте ли цитирали нормативен акт в подкрепа на това. Благодаря

Изчислява се от осиг.доход 6м преди месеца в излизане в болнични. Първите три дни са от работодател 70%, а останалите от НОИ - 80%, но не повече от нетния доход за тези 6м от които е изчислен болничния.

Чл. 41. (1) (Доп. - ДВ, бр. 64 от 2000 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 100 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г., изм. - ДВ, бр. 100 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) Дневното парично обезщетение за временна неработоспособност поради общо заболяване се изчислява в размер 80 на сто, а за временна неработоспособност поради трудова злополука или професионална болест - в размер 90 на сто от среднодневното брутно трудово възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху които са внесени или дължими осигурителни вноски, а за самоосигуряващите се лица - внесени осигурителни вноски за общо заболяване и майчинство за периода от 18 календарни месеца, предхождащи месеца на настъпване на неработоспособността. Дневното парично обезщетение за временна неработоспособност поради общо заболяване не може да надвишава среднодневното нетно възнаграждение за периода, от който е изчислено обезщетението
моля да ме извините за нахалството и невежеството
няма, защото не са били дължими - бивш работодател е данс
да използвам темата за моя въпрос, ако може:
имам новоназначен през декември и като последен работодател трябва да преизчисля данъка, но в служебната бележка от предходния работодател има само облагаем доход и удържан данък. На какво основание да изключа този служител от годишното преизчисление?
Конкретното ми питане е за дни в неплатен отпуск над 30 за календарната година. Мисля, че и това прекъсване ще  го искат също описано
мисля, че няма да го искат, ако са подадени коректни данни с декларация 1 за периода, но съветът ми е да го опишете в УП1, за да си спестите уточненията