Благодаря Далила:flowers:
Благодаря, MariyaPavlova.
Получена стока в склада на 01,03, с фактура от 28,02, от страна на ЕС вписвам в Интрастат декларацията за м.03.
Правилно ли разсъждавам? :hmmm:
ПИКа е едно от малкото добри неща, които направиха в системата! Лесно го издават и с него получаваш много информация. :thumbup:
За моята фирма мога да кажа ,че не са отразили декл.55 от м.01, а сумите който съм платила по нея са разнесли като ДДС. За платеният в срок данък в/у разходите са ми сложили 1,28лихва ??? Явно ще трябва да ходя до НАП :no:
Тогава няма как да стане, защото фирмения автомобил е на дизел и при една проверка няма да го признаят за разход и ще искат да платите ддс-то на тези фактури.
Фирмените са оперативен лизинг. Не става въпрос за ДДСто на това зареждане, то е с касова бележка, не с фактура, но трябва да отразя плащането на сумата - срещу какво?
Имате ли автомобил във фирмата на който горивото да се признава за разход?

Има на дизел, но не и авто газ.
Здравейте,
Моля да споделите, как осчетоводявате гориво /авто газ/, заредено от служител на фирмата на личен автомобил по нареждане на управителя и за извършване на определена служебна задача , напр. носи компютъра на поправка.

Благодаря, на всички, който се включат.
Здравейте,
бихте ли ми казали как се коригира подадена декларация по чл.73 за 2011г ? Сега като попълвам за 2012г, виждам че подадената за 2011 има неточност, т.е. в наемите е включен и депозит.  :hmmm:
Е, явно всички си попълват справките правилно и нямат корекции.
Здравейте,
бихте ли ми казали как се коригира вече подадена такава декларация ? Сега като попълвам за 2012г, виждам че подадената за 2011 има неточност, т.е. в наемите е включен и депозит. :hmmm:
Късно е вече! И двете неща са направени - естествено в обратен ред! :blink:
Оказа се, че тази Забележка важи за 4-то тримесечие на 2013 и натам (а не 3-то) ...

 Имах предвид 4то, а не 3то.
Благодаря!
Защо да подавам Д55, за удържаните през м.12 данък в/у ГД и наем и внесени през м.01, след като пише че за 3то тримесечие НЕ СЕ ПОДАВА таза декларация???
Чета и не разбирам.... :hmmm: Защо за изплатените ГД и наеми за м.12.12, говорите за декл. 55, след като за тях се подава декл. по чл.73?