Здравейте, в ТР кой образец подавате за фирми не осъществявали дейност Г2 или Г3?
Здравейте,
 в случая при мен, аз съм майка и трябва да дам разрешение детето ми да започне работа. Има ли такава бланка или съгласието е в свободен текст? Благодаря предварително.
Здравейте,
изписването на детето с бележка от лечебното заведение ли се удостоверява или само се заявява от бащата пред работодателя?
Подкрепям toni. И аз издавам касови бележки за наложените платежи, в касовата книга ги пиша в приход като дневен оборот, след това в минус - като други безналични, упоменавам наложени платежи, но цялата сума за деня, а не бележка по бележка. Сумите получавам по банкова сметка от куриерската фирма.
Благодаря, bobo.
Накрая написах решение относно резултата от инвентаризацията, че липсите и излишъците се дължат на....и във връзка с горепосоченото не се търси вземане от работниците в склада /шефа много държи да не пише "няма ВИНОВНИ" ;) /.
Здравейте,
Има ли и някой може ли да предложи формуляр при установяване на липси от инвентаризация, в който се записва, че няма виновни лица за липсите или защо не се начисляват удръжки на МОЛ. /нещо като обяснителна записка?/
Благодаря,  Janѐ, и от НАП  получих такава информация.
Здравейте, имам въпрос за майка с едно дете с увреждане две декларации ли трябва да подаде - чл.22в и чл.22г и получава 220лв или трябва да подаде само чл.22г - за да получи тази сума?
Здравейте,
неплатеният отпуск по чл.167а се зачита за осигурителен и трудов стаж, но здравните осигуровки за този период за сметка на работодателя ли са или за служителя?
Благодаря n_alex76, сигурно съм чела указанието по краткия диагонал. :)
В указанието е написано "когато стоките са включени в стопанските активи и за начисления данък при закупуването им е упражнено право на пълен или частичен данъчен кредит ", а как стои въпроса с автомобили, които са на оперативен лизинг, не са в активите на фирмата и се ползва данъчен кредит на наема и консумативите за тях?
Здравейте,

бихте ли споделили указания на НАП относно разходите за фирмените автомобили и признаване правото на данъчен кредит.
Благодаря на КиК  Инфо, че сте винаги актуални и в помощ на работещите!
Благодаря пасат.
Да разбирам ли, че и по ЗМДТ не се дължи данък?
Здравейте,
физическо лице продава къща построена преди 30г. Има ли задължения да подава декларации и внася данък по ЗДДФЛ и ЗМДТ?
Здравейте,
Във фирмата постъпва служител на трудов договор , гръцки гражданин с ЛНЧ, в личната карта пише "продължително пребиваване" и с адрес на територията на България. До сега не е работил в български фирми и няма трудова книжка.
Мисля , че трябва да му издам трудова книжка като подпише декларация за това , че не притежава издадена до сега трудова книжка, съгл. чл.348 т.2.
Има ли пречки за това?