Не, не се вижда нито входящия номер на предишната декларация, нито суми, нищо...
Обадих се в НАП и ми казаха, че само за разликата трябва да подам, щом е в увеличение. Подадох нова декларация и сега в справката за задълженията излиза като задължение само тази сума, която подадох сега... Уффф сега пак нова декларация да подам ли, която да е с всички суми.... направо се обърках тотално... Marpan , излиза , че си права, а тези от НАП явно и те незнаят.
На 22,04 съм подала декларация по чл.55 , но днес видях, че съм объркала една сума и трябва да се коригира в посока увеличение. Сега коригираща ли трябва да подам или нова само с разликата в сумата? В електронните услуги при попълване никъде не видях да има отбелязване на коригираща декларация.....
За изплатените суми на нотариуси ЕГН-то или Булстата се пише?
Получихме покана за доброволно изпълнение за плащане на корпоративния данък за 2012г. Понеже имаме задължения, които включват лихви и осигуровки за по-стари периоди, а корпоративния данък е незначителна сума, която можем да платим веднага, сега ако платим данъка, тази сума ще отиде за покриването на старите задължения. Как изрично да посочим, че тази сума е за корпоративния данък ?
Това ли е декларацията, която попълват самоосигуряващи се лица, като юристи, нотариуси и т.н , за които следва да попълним справката по чл. 73  http://expertauto-bg.com/products/deklaraciq.pdf  . Необходимо ли е издаването на СИС и служебна бележка за получените доходи  или фактурите и договорите за правна защита с ЕГН-то им , са достатъчни документи?
Грешно ли е , ако съм записала при ВОД на стоки само "обратно начисляване" и не съм цитирала съответната алинея и точка от закона?
Благодаря Ви, и аз така мисля да направя ! УП-то беше попълнено без датата на инвалидизация, тъй като ние изобщо не сме знаели, че има такова нещо......
Да, заради ДДФЛ.  А освен копие от експертното решение на ТЕЛК като документи, трябва ли ? И аз съм бясна , че днес ми представя това решение, тъй като са го върнали от НОИ за неправилно попълнено УП 2
Здравейте! Бих искала и аз да попитам нещо, тъй като за първи път ми се налага да попълвам УП 2 и 3 на лице , което ще се пенсионира по болест. Лицето е освободено от фирмата от 11.02.2013 на основание чл. 328 ал.1 т.3 от КТ. Днес ми донесе решение от ТЕЛК , в което датата на инвалидизация е 15.01.2013. УП 2 издавам до 14.01.2013г. по години от 2000 до 2013г. или до 11.02.2013? Необходимо ли е издаване на УП 3, тъй като лицето е работило на 8 часа и няма извънреден труд? За обезщенетието по чл.222 ал.1 издава ли се отделно УП 2 и УП 3? Необходимо ли е да се прави корекция в Д1?
Получихме днес кредитно известие от Гърция, касаещо предишна ВОП. Проблемът е, че датата на издаване на кредитното известие е 11.12.2012г. Късно ли е да се включи като ВОП в дневниците за м.02,2013?
Здравейте! При нас в справката за задълженията седи като неплатен ДОД за м.01.2013г., като заплатите са изплатени през м.02и Д6 е подадена до 25.02. В същото време в справката за извършени плащания седи като неразпределена точно тази сума. Кога ще бъде отнесена към задължението по ДОД, след като падежа за ДОД настъпи? Трябва ли да подавам искане тези плащания да бъдат обвързани или да чакам докато не ги обвържат?
Сега установих, че за м.04.2012г. не сме подали Д6. Мога ли сега да я подам по ел.път и ще отнесем ли някакви глоби за неподадена в срок декларация?
Фирма има неплатен данък МПС за 3-4 години назад. От Общината направиха справка с начислени лихви и тези суми ще бъдат платени през 2013. Правилно ли е ако тези суми се начислят като разходи през 2012г, тъй като има дължими суми и за 2012г. Или трябва да се начислят , когато се платят? Трябва ли да се отчетат тези разходи като счетоводни грешки и за се коригират ГДД за миналите години? Сумите са под 1000 лв.
Marpan_64, бихте ли ми казали дали същото се отнася , ако работника напусне на 10.02. За 2013г. трябва ли да се изплати обезщетение за платен отпуск за 2 дни?
Налага се да направя корекция на декларация 1 за м.11,2012г. С оглед новите срокове от 2013г. в нарушение ли сме, като не сме подали корецията до 25.01.2013г.? Мога ли сега да я подам?
Здравейте! Имам следния въпрос - съкращаваме работник от 10.01.2013г. За предходния месец декември има повече от 10 работни дни , за м. 01,2013 има само 6. Следва ли да се изплати обезщетение за платен отпуск за 2013г. и?
Точно джипи-то е казала , че не може нищо да направи. Не можела вече да свика комисия.
А какво правим с плащането на обезщетението? Човекът иска да си получи парите.
Личният лекар е казал на лицето, че вече не може да се свика комисия, тъй като болничиния е от 12.2012г.