Здравейте.  При изготвен трудов договор, е пропуснато  пълните данни на управляващият  и място на  работа. Това е констатирано от контролен орган, и издадено предписание за отстраняване.  Как да станат промените ??
Да но досега не е  подавана декларация по чл.55.
Здравейте
 Лице упражняващо свободна професия сме.От началото на годината плащаме наем на физическо  лице. Как е правилно за  плащане на данъка? Досега не е подавана декларация по чл.55. Благодаря ви!
Здравейте.
Установих ,че при подаване на декларация образец 1 съм подала грешна фамилия на осигурено лице поредни няколко месеца.  Следва ли да се подаде корекционни записи  след  установяване след 4 месеца?  Благодаря.
Не зная как ще бъде правилно.
Не можем да кажем дали този работник ще работи един ден в месеца или 5. Не можем да знаем дали ще работи поредни дни или не. Дейността е строителство. Длъжността е общ работник
Примерно  чл.68 ал.1 т2 до завършване на определена дейност.Работното време се определя на 4 (четири)часа;
Периодичността на заетост на работника се определя по предварително утвърден график. За трудовото възнаграждение пропорционално на отработените дни.
 Казвате че следва да вписано в тр.договор. Проблема че е сезонна работа/ строителна/ и не можем да преценим  колко време ще е зает общ. работник / ден или пет в месеца. Как ще бъде най правилно?
Здравейте.  При сключване на този вид трудов договор  възможно ли е лицето да не бъде ангажирано  до пет поредни дни в месеца. ? Примерно всяка седмица по два дни  на  4часа? Възможно  ли е едната седмица да са поредни дни, а  следващата не.  Проблем би ли било ако лицето работи един ден в  месеца? При изготвяне на тр. договор следва ли да бъде описано дните на ангажираност? Благодаря.
Благодаря за бързите отговори. Понеже  се спомена за заявление какво  е свободен текст или  само с придр. писмо?
 във втората колона  за данъка следва ли да се вписва  за месец август сумата ще е същата  защото се отнася за месец  юли  Но вече ще има промяна в месец август колебая какво става?
За данъка   за месец 08./ понеже и той е в намаление. за м.09  подавам ли нещо?
Подготвям си ти ел. носител/ флашка/ единица само за лицето / за което правя корекция/ а 6 сумите за август 2015 за всички работници / корекция К. За какво заявление става на въпрос
Здравейте. По предписания на НОИ се налага да се подаде  корекция образец 1 и обр6.  Корекцията е за  м.08.2015г  .  Отразени са 21 раб. дни за м.08.2015г а лицето е било един ден в неплатен отпуск чл. 160 от КТ. Подготвила съм корекционните записи но се колебая.
За декларация обр1 в кл 16.4 е отразен деня за непл отпуск.  Проблема е в декларация образец 6. Там имаме  намаление в сумите. Въпроса ми е следния. Дали да бъдат реалните суми за всички работници за периода 08.2015г или само за въпросният работник  с отрицателни стойности? Дали ще  може по ел. път да се подаде корекцията в предвид на това ,че е за миналата година? Благодаря.
Направен е превод от фирмена сметка в полза на СОЛ основание ДОО. В платежното е объркано ЕГН на лицето. / името и егн са различни / в банката не е забелязано  Превода е направен в полза на трето лице Минали са повече от 3 дни. Как да процедираме?
Подадох 6 с код 5 с нулеви стойности и код 8 с данъка и чекнах че няма основание за подаване на декл 1 това беше преди вашата помощ.
 Благодаря ви много.
  при повторното подаване на 6.
Декларациите се отхвърлят поради нарушаване на изискванията за едновременно подаване на декларации обр.1 и обр.6.... това ми се върна
 
Декл1 е приета. Сега според вас как е правилно ? Подавам 6 в колона 1 няма сума а   дата  следва ли да попълня.? В колона 6 с код 8 и сумата за данъка  и дата 31.07
.2016г
При подаване не слагам отметка че няма основание за под. на образец 1. Тя вече е подадена и приета. За да е налице едновр. подаване на двете.
Не трябвяше  да чекквам  че няма осн за подаване на декл. обр1/. по този начин няма обвързване с  приетата вече 1 ??
Подадох декларация образец 1 / отнася се само за СОЛ/ за м. юли едновременно подадох и 6  за м.юли /тя включва само данък от м.юни  тогава имаше работници/  В  колона 1 на 6 на основание попълних 0  трябва да е 5/ изплатено възнаграждение/  всичко ми е нула няма ДОО ЗО ДЗПО дата на изплащане /начисляване  25.08.2016г. В колона 2 попълних данъка. датата е 31.07.2016г.
Единица приета . но 6 не.
 грешка. Декларации обр.6 : Ред 1: (Колона 1) Невалиден Вид плащане: 0.
Понеже 1 е приета  подадох само 6   като коригирах само кода  с 5/ изпл възнаграждение. и подадох.  Но тогава  посочих че няма осн. за подаване на декл 1.Но ми се върна отхвърлена
Декларациите се отхвърлят поради нарушаване на изискванията за едновременно подаване на декларации обр.1 и обр.6....  Къде греша? 
Предварително Ви благодаря.
А ако следващият ден е почивен  има ли пречка в заповедта да се впише считано от дата/ почивен ден/ или от следващият работен ден