З
а две различни длъжности може нали?
Здравейте.   Казуса е следния.
Лице  в трудово правоотношение   в предизвестие.  Предизвестието му изтича на 15.04.2016г. Но желае да започне  работа  още по време на предизвестието си  на втори тр. договор в друга фирма. Има ли законова пречка да  бъде назначен щом е в предизвестие към първия си работодател?  След изтичане на предизвестието му, трудовия договор ще бъде прекратен  към първата му месторабота.  След 15.04.2016г как ще бъде правилно.
Прекратяване на втория тр. договор .и назначаване на  тр. договор със срок на изпитване  във втората фирма. или с допълнително споразумение  да бъде преназначен? По кой член от КТ?  Благодаря.
Според мен, щом са отработили  поне половината от месеца мисля че имат право на обезщетение.
Здравейте. Прекратяване на трудов договор на работник по чл.71 от КТ.Назначен е на 15.02.2016г. прекратяване считано от 09.03.2016г. Отпуск 20 дни по трудов договор. Според вас как е правилно  колко дни да е обезщетението 1 ден или 2 дни. Благодаря ви.
Здравейте. Работник роден преди 60 г. 1958г. втора категория труд . Програмен продукт e Микроинвест ТРЗ В личният картон на работника е маркирано осигурен за ДЗПО в УПФ както и категорията 2. При генериране на файл декларация обр.1 в клетка 22 изписват отрицателни стойности. Вероятно грешката е при мен. При подадена образец 1 и 6 се връща грешка. Къде евeнтуално греша? Предварително благодаря.
Здравейте. Самоосигуряващо се лице упражняващо свободна професия.През годината   са  направени три   авансови вноски  и съответно са внесени данъците . Подадени са декларации по чл.55  ал.1  от ЗДФЛ И чл.201 от ЗКПО   / получател на дохода / Четвърта авансова вноска  кога следва да се  внесе и подаде декларация  с подаване на годишна  декларация през месец май? Или  до края на  януари  з декларация за четвърта авансова вноска?  За да се ползва  5 процента отсъпка  кога следва е плащането? Ангажимент за справка по чл.73  срок. Благодаря.
за приложение 13 ли става на въпрос 

ЗАЯВЛЕНИЕ
за упълномощаване и оттегляне на упълномощаването за представяне на документи по електронен път в НОИ
с квалифициран електронен подпис на упълномощено лице

болничния лист е за общо заболяване.
Достатъчно ли е приложение 1 приложение 9 и приложение 12 да съпровождат болн. лист когато се подава на гише?
Ако се подава на гише какви документи го съпровождат.?
трябва ли предварително да се носи заявление в НОИ?
Здравейте. Какви документи съпровождат  болничен лист  при подаването му в НОИ? Възможно ли е по електронен път да се подаде информацията? Благодаря ви предварително.
Здравейте. Представен е болничен лист от работник за  три работни дни. Лицето няма шест месечен осигурителен стаж. Как се процедира, работодателя  следва ли за трите дни да изплаща обезщетение в размер на 70% от БТВ. или се води като неплатен отпуск?
Не . подадена е обр.1 и 6  с редовни данни.  Приети са няма проблем.
 След това подавам корекция на обр.1 за един  от служителите  и корекция на обр.6 за разликата в посока увелечение . Отхвърлени са. Сега смятам да подам обр.1 корекционна за този служител/ вече за втори път/ и обр.6 редовна в посока увеличение / за разликата касаеща този служител.
 Това ще, ми е трето подаване  нужно е и двете декларации да се подават    обр.1 като корекция само за този служител  и обр.6 като редовна  само за разлика в посока увеличение .Благодаря
Само да обобщя  подавам  декларация обр.1 за всички като корекционна и декларация обр.6 само за разликата но като редовна  въпреки че съм подала веднъж като редовна но с други суми.

всъщност отхвърлени са защото образец 6 е подадена като корекционна ,иначе я подадох с разликата посока увеличение.
Здравейте. Подадох за образец 1 и образец 6 за месец юли. Но впоследствие  имах корекция по ведомостта за заплати за месеца. Корекцията ми беше за един от работниците. Отново подадох обр. 1 само за този работник с код корекция, и образец 6 с код корекция  само в посока увеличение / само за разликата/  Върна ми се отговор Отхвърлени. Как да процедирам да пусна нова със  всички работници / за единицата/ и  и със реалните суми / за шестицата/ Притесняваме  ме факта да не се получи дублиране.  Как да ги пусна с код корекция или като редовни данни? Благодаря предварително.
Здравейте.
Съкратен работник от фирмата на основание чл.328ал.1т.2 от КТ.  подаде декларация въз основа на която ще му изплатим обезщетение по чл.222 ал 1от КТ. Изготвена е ведомост за изплащане на обезщетението. Лицето е поканено за получаване на  начислената сума. Заповед от работодателя  следва ли да се издаде и във какъв вид. На  лицето следва ли да се представи екземпляр или само на длъжностните лица за сведение и изпълнение. Благодаря!
Според мен най правилно било  обезщетението  го начисляваме ги с юлските заплати който ги начисляваме до 30.07 .Все още не сме подали обр.1 и 6 за месец юни. Правилно ли е сега да ги включим с  или през месец август до 25 число