За  да бъде спазено условието за чл.66 ал.1ал.. т.1 от КТ.  а именно чл.66.Трудовият договор съдържа данни за страните и определя:1. мястото на работа;   
Изготвя се ДС към трудовия договор но клаузата за място на работа  неуточнено порази производствена необходимост. Дали е правилно според вас?
 Здравейте . Фирмата е   със дейност строителна. Осъществява дейност в едно населено място . Но дейността, вероятно ще започне и в други населени места.  Следва да се изготвят допълнителни споразумения   за промяна на работното място на лицето в друго населено място, с която се променя кодът по ЕКАТТЕ на населените места Екате ще стане с 0000. Но колебанието е в самото допълнително / промяната на работното място ще е много динамична/ и  как според вас да бъде формулирано?
Има ли санкция  защото е много по късно .  всъщност касае период месец март  подадена е през месец април ?
Здравейте. Казуса е за самоосигоряващо се лице.Подадена е декларация образец 1 за период за месец април 2017г. През месец декември е установено че, е подадена с грешни данни. Начислени са задължения за цял месец / а лицето е СОЛ/ и не е осъществявало дейност за пълен месец.  А са платени пропорционално за  месеца.Може ли сега да се подаде корекция за месец април. Първо да се заличи стария период и да се подаде нова? Благодаря предварително.
Почивни и празнични дни не се вземат под внимание?
Вчера е пуснато.
Има ли срок за подаване в НАП на „Уведомление за упълномощаване” ,след като е подадено по интернет "Заявление за ползване на електронни услуги с УЕП на упълномощено лице". 
Подадени са  и приети за месец  декл1 и 6.м-юни  Установено е че е изпусната информация за един работник.  Мисля че следва да се подаде като редовен само липсващият запис, а декларация образец 6 с редовни данни само за този запис /допълнение   / защото новите суми са в  в увеличение
 Да не би в параметри нещо да се променя  когато е за минал период?
 В кл.16 се отключват 5 полета а не 4 въпреки че въвеждам че е СОЛ(вероятно бъркам някъде?
 По предписание на НОИ е  и съотвенто не мога да направя съответния запис /корекционен/ на програмата на НОИ
Здравейте когато се подава корекция на декларация образец 1 за минала година  за СОЛ/ може ли по ел. път или само на гише?
Образец 6  с код К мисля.
В намаление.
По късно представен болничен лист от работник. Подадени декл образец1 и 6.
Следва да се прави корекция. Мисля да подам корекционен запис само на лицето касаещо корекцията. с код К 
А  декларация образец 6 се колебая с новите суми общо за всички работници ?  или  греша  Благодаря предварително.
При проверка на самият файл :
 резултатът е коректен файл но 0,3,"99999999","9999999999",0,"име"," презиме"," фамилия",01,08,11,2016,460,,,,"професия","96220001","4339","",26,04,2017,"NAP2017" Приема се от системата но ЕКАТТЕ липсва . Такъв е въведен вижда се  населено място но цифровия код го махам, защото не разрешава запис.
След  попълване на клетка 15 от уведомлението ЕКАТТЕ реално остава само населеното място, кода  сe маха за да се направи запис на уведомлението.  Генериране на файл и при визуализация на самия файл липсва информация / клетката е празна/  Мисля че така файла ще  се отхвърли? Може би греша  някъде?
 В самият продукт  не става не дава такава възможност.С нули единствено във вече изготвения грешен  файл  мога ръчно да променям. Но при проверка дава некоректен файл.
 Как да бъде  анулирана  подадената вече справка по чл73. Същата следва да бъде подадена 2018г. / касаеща  изплатен доход през 2017/ Проблема е че нямаме основание за подаване    на такава  през 2016г. Какви са начините от софтуерния продукт не виждам нещо с цел корекция или анулиране?