Здравейте. През годината са подавани декларации по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и чл. 201, ал. 1 от ЗКПО в регламентираните срокове  .Първите две вноски са внесени в срок а третата вноска е платена след 30.10.2016. Сега  следва ли да се ползва отстъпка за окончателният данък. Нямам публични задължения.  При попълването излиза Декларираният от Вас размер на внесен авансов данък на ред 7, Част ІV, образец 2001 не съответства на внесения авансов данък през 2016 г. в данъчно-осигурителната сметка:
а каква клауза да се пише в ДС?
Да грешка сключен на основание чл.67 ал.1 във връзка с чл.70от КТ. Срока на изпитване е 6 месеца . Но не е изтекъл . Сега ще му се пусне ДС  да мине на постоянен договор . Дали следва да се подава уведомление ?
Здравейте,
когато се променя само заплатата на лице(с допълнително споразумение), трябва ли да се подава уведомление по чл.62?
НО защо първоначално  е  основанието 01. Сключен е договор чл.67 ал.1 т.1 във връзка с чл. 70 от КТ
Здравейте. Назначено лице на срочен трудов договор със срок на изпитване 6 месеца, Работодателя решава да не изчака срока на изпитване и иска лицето да премине на постоянен трудов договор, Следва ли да се подава уведомление по чл.62 от КТ? Мисля че само с ново ДС за промяна е достатъчно,
Благодари Ви.
Последен въпрос. Лицето ще представи бележка за осигурителен доход.   За целта  осиг. вноски/ от наша страна/ ще са върху размера на изплатената сума . А нормативно признати разходи?
 
Размера на възнаграждението е в размер на 400лв еднократно. Изпълнителя  не е пенсионер.
 Данъка по чл.55   понеже   изплатения доход е за последното тримесечие  в срок до 31 януари на следващата година.  ДО  25.01.2017г ще  се подаде декл.обр1 но как за всички  месеци ?
 не със задачата която е възложена съм ви подвела. По скоро  е деловодна.
Казуса е следния. Сключен е договор между физическо лице в качеството си на изпълнител и юридическо лице в качеството на възложител. Договора е сключен в средата на годината. Задачата на изпълнение е   юридическа консултация през месеца  до края на календарната година. Заложено е плащането да бъде еднократно в края на календарната година след 25 число на декември. Какви ще бъдат ангажиментите за  възложителя  и изпълнителя?
Подадено е уведомление по чл.62 ал5 от КТ за ДС към регистриран ТД.
ДС е за промяна на длъжността и преминаване от осем на четири часов работен ден считано от 01.12.16г. При изготвяне на образец1  следва ли  в клетка 15 да бъде посочена дата на последен ден в осигуряване 30.11.16г и в следващият месец  дата на възобновяване? Благодаря предварително!
  Здравейте. Изплатено е обезщетение по чл.224 от КТ. При издаване на сл.бележка по чл.45  от ЗДДФЛ на  ред облагаем  доход по чл.24    е включено това обезщетение, защото е обложено с данък.  Правилно ли е?

При прекратено трудово правоотношение ,работодателя следва да издаде сл. бележка за доходите.
Образец 1 или образец 2 по чл.45 от ЗДДФЛ следва да се изготви?
Благодаря а в такъв случай с трудовата книжка, не следва да се приключва.
Здравейте. Служител навършва пенсионна възраст. Но желае да остане на работа. Следва ли да, му се прекрати трудовото правоотношение? Или може да се преназначи на друга позиция и с друго работно време? Работодателя дължи ли му обезщетение?
Да но се иска отстраняване на несъответствията.
Но само нужните промени ли или  описваме или всичко както си е по  трудов договор.