Здравейте. Връчено е заявление от работник към работодател за прекратяване на тр. правотношение с предизвестие  на 27.06.2016г.  На 27.07.2016г изтича 30 дневното предизвестие.  Как е правилно?
Заповедта на основание чл.326 от КТ. с дата  27.07.2016г  като пище че тр. договор се прекратява считано от 28.07.2016г или да бъде с дата 28.07.2016г. Благодаря ви.

Здравейте! Начислено е обезщетение на работник при прекратяване на правоотношението . Данъка е внесен но   ще бъде отразен в декл 6 следващият месец, работникът вече е прекратен / месец юни /
За месец юли няма да има основание за подаване на образец 6.  Остава само СОЛ.
Как да процедирам?
Предварително Ви благодаря.
Здравейте. Казуса е следения. Работник е назначен на 8 часа но след две години е преназначен на 4 часа. Сега напуска и  предстои оформяне на трудовата му книжка. Как е редно за отработеното на  4 часа  ще му бъде издаден  УП 3. В трудовата му книжка мисля да изчисля прослуженото време само когато е на 8 часа. Колебая се ако изчисля и на 4 часа. А в забележка че трудовият стаж не е равен на зачетения трудов стаж??
Благодаря ви.
Здравейте. Издаден е болничен лист за временна неработоспособност на работник  за 3 работни дни. Те са за сметка на осигурителя/ работодателя/. Следва ли  в този случай болничният за бъде представен в НОИ ?
 Декларация образец  шест не е нужна нали ?
 Благодаря.  Всъщност ще се подаде корекция / коригира се само месечен облагаем доход  и начислен данък, или целия запис  с код 1/ корекция?
Здравейте.
Подадох декларация 1 и 6 за месец май. Върна ми се потвърждение коректни.
Установих ,че за два записа  съм  подала грешни информация. В клетка начислен месечен облагаем доход  и начислен данък едни и същи суми.  Мисля да подам корекия само по тези два записа/ за двама работника/. Не е нужно цялата информация наново за всички служители нали?. Само единица. Шест не e нужно. Така мисля. 
Здравейте!   Получен е доход от продажба на акции. Резултат от сделката  2102.14лв  Лицето е СОЛ - внася осигуровки върху 420лв.  и собственик  на ЕООД. При попълването на декларацията  се спрях на приложение № 6  съответно таблица 2 попълних колона 4 осигурителни вноски  от СОЛ резултат за васяне 169лв При подаването ме посъветваха, че следва да бъде  подадено  друго приложение 8 и съответно  колона 5.2 собственик в търговско дружество.  Моля, за мнение по въпроса.
Прави сте  не съвпада рожд дата на бебето е  16.02.16г а отпускът е  до  28.02.2016тОт 29.02.2016 до навършване на две години ще е отпускът по чл.164. Последен въпрос . След като е инсталирана програмата  следва ли да се носи  нещо в НОИ потвърждение.
Да  маркирано е приложение 7 към чл.6т.4  но при проверка дава  грешка вид и основание не отговарят на възрастта на детето.
Много Благодаря за вниманието . Но попълвам онлайн приложение 10  но в самото удостоверение няма  такова основание / от прил. 1 до приложение8 са нещо явно греша.
Изтеглих си програмата от сайта на НОИ  според мен, само да попълня приложение 10 Удостоверение.  Детето е родено на 16.02.2015г отпуската по чл.164 ал.3 нали от от следващият ден  когато е навършило 1 година.
 извинявам се но не намирам това  приложение 7.
Здравейте! 
Работничка е в отпуск по майчинство. След навършване  на една година  на детето, какви документи следва да се подготвят за за ползване на отпуск за отглеждане на дете до 2 годишна възраст, ?  Има ли някакъв срок и възможно ли е подаването им да се извърши  по електронен път? Благодаря.
Аз мисля, че ако се регистрираме по специалния ред, в БГ не сме регистрирани и издаваме опростена фактура, но в чужбина сме регистрирани и следва нулева ставка на ДДС.
Здравейте,
новорегистрирано дружество ще предоставя услуги СМР на регистрирано в Холандия.
Длъжно е да се регистрира по чл.97а ЗДДС, но вместо това не мога ли да го регистрирам по общия ред?
Разсъждавам върху два варианта как да ги посъветвам:
1. Издаваме фактура с нулева ставка на ДДС, покупка на материали от БГ и всеки месец излизаме на възстановяване, но не желая да ме проверяват всеки месец.
2. Издаваме фактура с начислен ДДС 20%, покупка на материали от БГ и всеки месец сме на внасяне. За БГ дружеството е същото, защото си е взело ДДС от клиента и си приспада данъчен кредит, но без да ми идват на проверки всеки месец.
Притеснява ме това, че ще начисляваме ДДС от 20%, а би следвало да е с нулева ставка.
Вашите мнения?
Благодаря Ви много за изчерпателният отговор .
 За 71242008 Работник, строителна изолация  в седма група / квалифицирани работници/или  9 / професии неизискващи специална квалификация  тоест върху 420 лв ?
Здравейте. Юридическо лице  желае  смяна на икономическата си дейност, от търговия на дребно да започне дейност в областта на строителството. Нужна ли е деклариране в НСИ  новата си дейност?
Дейността с която ще се занимава ЮЛ е  поставяне на изолации по сгради. Според вас  правилно ли е определена КИД -4339- други довършителни дейностти или 4331- полагане на мазилки.? Лица който ще бъдат  назначени на ТД  работник изолация 7124-2005 И 7119-2008 монтажник скеле, според вас правилно ли е квалифицирани работници  тоест върху 580лв?