да видях и търсих инструкцията но не мога да я открия
и аз да попитам за моя СОЛ. през 2013г. е работил на труд. договор до м.06 и е осиг. на макс. осиг.доход, има доход от наем на МПС и започва да се осигурява в ЕООД от м.06.2013г. Няма получен личен труд. През 2014г. се осигурява на 420лв и получава за личен труд - 420лв. За 2015г. на колко трябва да се осигурява? Мисля, че на 420лв отново, защото през 2013г. няма доходи като СОЛ, а само по ТД и наем.
За да не отварям нова тема - искам да попитам, когато е на хартиен носител кой образец следва да попълним - този за 2014г или този новия?
наистина дано ви разбере. да му направят тези от нап които са му казали така. обяснете му че при проверка ще има проблем, пък той да си решава сам. успех
Мисля, че трябва да изравните само ЗО, ако е декларирал, че няма да се осигурява СО.
Много благодаря за отговора!
Здравейте, искам и аз да попитам нещо. Имам издадена ф-ра на клиент- застр. дружество през м.07.2013г. по която няма никакво плащане през цялата 2013г. Това застр. дружество беше купено от друго застр. дружество, което след големи мъки плати само ст-ста на ф-рата без ДДС-то и категорично заяви, че ДДС -то няма да го плати. Та въпросът ми е мога ли да отпиша това вземане и какво следва да направя? Ще бъда благодарна ако някой който се е занимавал с подобно нещо отговори.