След изтичането на 2 годишното майчинство , майката колко дни минимално трябва да работи във фирмата за да се възползва от правото си да ползва за 2 - те години платен отпуск .
Фирмата има стари задължения към момента . Всеки месец редовно  внася дължимите осигуровки но те отиват да покрият старите   . Питането ми е има ли някаква декларация с която да заявим сумите който внасяме да не покриват старите задължения , а да си покриват месеца за който се внасят .
ЕООД  взима решение за изплащане на дивидент  . Решението е дивидента да се изплати месец ноември 2014  . Какъв е срока за  внасяне  на  данъка и кога се подава декларация  по чл 55 ?
Само да добавя че дължимите осигуровки са внесени в срок .
Идей за да отпадне акта .Не е нормално да едновременно подаване на обр 1 и обр 6 - да ти пишат 3 акта
Неподадени в срок обр 1 и обр 6 / да не обяснявам подробно защо , но е факт че не са приети от НАП / . Собственика на фирмата получава по пощата покана да се яви в НАП . Съставят му 3 акта - за обр 1 , обр 6 , и данъка . Без да се обади за консултира подписването на акта , можеше поне възражение да се напише в акта .Сега от подписването на акта има 3 дневен срок . Дайте идей какви писмени възражения могат да се напишат по него за да отпадне акта .
Благодаря за идеята да калкулатора . Когато се работи на 2 часа / това е единствен договор за работника / той вписва ли се в трудовата книжка .
01.12.2012 до 17.04.2013 / включително /  - работи на 8 часа
18.04.2013 до 10.05.2013 / включително / - работи на 2 часа .
Колко е трудовият и осигурителният стаж ?
В удостоверение за получаване на детски надбавки , включва ли се изплатеното обезщетение по чл 222 ал 1 от КТ .
За ползване .
Лицето е назначено във фирмата на 06.03.2013 година , до настоящият момент не е ползвало платен годишен отпуск. Колко дни му се полагат ?