Да, точно това е. След няколко часа ровене и питане и аз го намерих. За тези, които ще им се наложи : Искане се подава на място в НАП,  не може онлайн. Срока е 7 дни, получава се лично от управителя. Все пак, благодаря delphine!
Може ли някой да ми помогне! Имаме клиенти - фирма от Испания. За да стартира сделката изискват този документ, а ние нямаме идея какво е това.
Здравейте,
Закупуваме от ЕС стандартен софтуер. Но тъй като не е на техн.носител, а се изтегля през интернет – третира се като услуга. В същото време, тъй като стойността е 500 EUR го завеждам като ДА. В ДДС дневника влиза в колона 9, 10, 14, 15 на Дн прод и 10,11 в Дн за пок. Правя протокол по чл.117. Пропускам ли нещо?
 Това хем услуга, хем ДА нещо ме ошашка.
И аз съм все още доникъде по темата, но все пак да си изясня някои детайли.
Имам въпроси към тези, които са приключили регистрацията, или поне са по-запознати с материята. Фирмата ни внася материали от трети страни и продава продукция на трети страни. Митническа агенция подготвя документите от наше име. В същото време част от сделките се оформят митнически от DHL, TNT  и други. Доколкото разбрах е нужно да посочим всички тези фирми като наши митнически представители. В коя стъпка се случва това? Какви техни данни е нужно да имам, за да направя регистрацията? 
Изисквания към фактурите
Чл. 114.
(5) Сумите по фактурата могат да бъдат посочени в която и да е валута, при условие че данъчната основа и размерът на данъка се посочат в български лева при спазване изискванията на чл. 26, ал. 6.

А за да е максимално сложно има и още . Към този клиент имам още две фактури за октомври - как ги описвам:
1.сумата за октомври на един ред и сумата за септември на друг ред 
           или
2. сумата от трите фактури на един ред
При мен се получи абсолютно същата ситуация. Чисто технически се чудя как да отразя корекцията, така че да я има във ВИЕС, а да я няма в Дн.продажби. А другата ми въпросителна е трябва ли в колона 6 на ВИЕС  да отбележа периода на пропуснатата фактура.
Благодаря! Действам.
Здравейте,
Подадох Д1 и Д6 за м.септември  и после установих, че съм допуснала грешка при Д1 - служител напуска от 1.10. и му начислявам обезщетение по чл.224 за неизползван платен отпуск. Сумата на обезщетението е грешна. Ще подам коригираща Д1 само за това лице. Допуска ли програмата на НАП подаване само на Д1 без Д6?
Здравейте,
Моля за помощ: Произвеждаме електронни устройства и ги продаваме на фирми в ЕС. Клиент връща няколко устройства за ремонт/ извън гаранционен/. За ремонта издаваме фактура и изпращаме устройствата обратно. И ние и клиента сме регистрирани по ДДС. Къде попада тази услуга?
Моля за съвети по следния казус : Преди 3 години е назначен е работник, който има ТЕЛК. При назначаването е пропуснато това и през цялото време са правени удръжки, все едно че няма . Сега иска да напуска и  виждаме грешката. Какво може да се направи?
Прав сте Catch-22: проверих на място в НОИ и отговора беше, че болничния ще се изплати за всичките дни, той си е коректен. Не е нужно да подавам корекция. Трябва само при нас в програмата да си оправя нещата.
Подала съм на 18.07.2017 г.  болничен за период 04.07 - 02.08.2017г.
Днес установявам, че съм пропуснала да сложа отметка, че болн. е продължение и програмата начислява 3 дни за сметка на работодателя. Как се коригира тази грешка?
Уточнявах в счетоводството на НАП - надвнесените суми фигурират и при тях. Просто не съм сигурна дали мога да си ги прихвана без ревизия.
Здравейте,
Имаме надвнесени суми по сметката на Централния бюджет /ДДС , ДДФЛ.../ от м. март.
За м. май сме на внасяне ДДС. Мога ли да не внасям сумата реално и да си я прихвана от надвнесените суми  или е необходимо да се направи с искане и ревизия?
Здравейте, имам следния проблем:
През м.април сме издали фактура ВОД, като грешно е начислен 20% ДДС. Едва сега откривам грешката. Как мога да коригирам ?
Здравейте,
На 12.04. съм подала онлайн декларация по  чл. 201, ал. 1 от ЗКПО за първо трим. на  2017 г. за изплатени дивиденти.Сега се оказва, че не съм я приключила коректно и тя си стои неподадена. Данъка е внесен в срок и в справката на НАП излиза като недължимо внесена сума.  Да подавам ли сега декларацията или??