Питах я,смотолеви нещо и не ми даде никакви стари документи да разгледам.
Благодаря ви още веднъж!
Да,имали ,харчили.Ама как парите се озоваха в касата и ги няма...Така ли ще стои тази сметка с тази наличност,която липсва?????
А иначе всички данъци си ги плащат.Ако това са пари от субсидиите,които получават за единица площ(защото само това им остава като печалва и си ги разделят),нали са обложени с данък вече един път....
Облагат се на 60% признати разходи.А и се чудя как проверяващите я данъчни инспектори не са й направили проблем до сега...
Нищо не премълчвам и не се опитваме да крадем субсидии.Нещата стоят точно както написах.Тези хора ,за който ви писах,от нищо не са се облагодетелствали просто ей така.Скъсват си г....от работаНаистина ще е добре да търсим компетентен счетоводител.Аз днес говорих с тяхната счетоводителка, а тя не ми даде адекватен отговор.Имам счетов. образование,но никога не съм работила като такава и съм в неведение.От понеделник активно ще търсим решение.Тук попитах за някаква насока.Значи излиза,че не са плащали данък за тези пари?Те липсват,двамата са ги изхарчили във времето.
   А относно счетоводителката-незнам защо е "спала" до сега и как се е стигнало до тук.
   Благодаря на всички,които се включиха!
ФЛ е,а другият се води на работа,но са приятели и всичко им е общо(между тях си)По документи е регистриран като ЗП само свекърът ми.Имат още един работник-тракторист.Каквото изкарат си го делят двамата,ама ей трака помежду си.Тракториста е на заплата.
Здравейте!Моля помагайте!Свекър ми е ЗС ,ФЛ,регистриран по ДДС.Има съдружник,който се води работник.Стопанството им е микро-той и още двама.Разпределят си печалбата помежду си ,без това да е документирано,пък и как като само той е земеделският стопанин.Резултата е около 500 000 лв. пари в касата,които липсват.Това става за около 6-7 г. май.Има ли изход от тая каша,че ще се разболеят?Ние сега разбрахме от счетоводителката.Благода ря предварително!
Благодаря!
А какви всъщност могат да бъдат тези доказателства? :blush:
Здравейте!Бихте ли ми отговорили,дали е възможно ФЛ да се регистрира като ЗС сега(до колкото разбрах ЗП се заменя със ЗС,ако не греша), а да започне дейност пролетта.ФЛ  работи на ТД,който няма да прекратява.От кога ще започне да се самоосигурява като ЗС-от момента на регистрация или от започването на дейността?Благодаря!
Физическото лице не е регистрирано по ДДС.Купили са имот,който още не е построен нацяло.
Здравейте!Бихте ли ми казали дали се дължи ДДС и въобще някакви данъци от физическо лице,когато продава жилищен имот,закупен преди 2-3 години.Мисля,че имота дори още няма акт 16?Благодаря!
Здравейте!Искам да попитам,дали лице,назначено на постоянен трудов договор може да се регистрира като земеделски производител?Благодаря!