Здравейте! За да не подхващам нова тема се включвам тук.
Пускам корекции на Декл.1 и 6  за м.05,09 и 12.2014 г. Корекциите са в увеличение. Проблема ми е, че се омотах с датите в Декл.6 . Вид плащане - 6.Месец на осигуровките съответно 05,09,12.2014, а долу на дата на изплащане,начисляване пиша
примерно 20.02.2015 г,  а за данъка  с вид плащане 8 пиша ......какво пиша? :smile1:
Благодаря предварително!
Има вид на въпрос, ако съдим от препинателния знак на края, но по принцип е и точен отговор:)
Благодаря!
Само Прилож. 4 -заявление за изплащане на обезщетението по чл.54 от КСО-50% ?
Това въпрос ли е или отговор ?:)
Здравейте!
 Искам да попитам за следното: Майка си ползва отпуска за бременност и раждане- 410 кал.дни до 07.11. От 08.11. веднага излиза в платен годишен отпуск/т.е. все едно се връща на работа/ Питането ми е , трябва ли да се подаде декл.  за промяна на обстоятелствата- Прилож.12  или само Прилож. 4 -заявление за изплащане на обезщетението по чл.54 от КСО-50% ?
Благодаря!
Има нова бланка ОКД 5- погледни я. Лицето не прекратява дейност и подава ОКД 5 само ако желае да се осигурява .
Прочетох указанието, но примера беше СОЛ, пенсиониран по болест.Затова попитах.
Здравейте! Предполагмам, че това важи и при пенсия за осигурителен стаж и възраст ?
Здравейте! За да не подхващам нова тема се включвам тук.Темата е същата, но Едноличния търговец иска да се пенсионира ,да продължи да упражнява дейност, но без да внася осигуровки- само здравни. Втакъв случай трябва да подаде 1 ОКД 5 за прекратяване на осигуряването и 1 ОКД 5 за възстановяване на осигуряването - само здравно.Права ли съм? Благодаря ! 
Никой ли не може да ми даде съвет???
Здравейте! Искам да попитам как да оформя платения отпуск на ДУК . Отпуска е договорен , но не знам като бланка как трябва да е. Благодаря!
Здравейте! Предложиха ми да водя счетоводството на букм. пункт на Еврофутбол. До сега не съм се занимавала с такова. Бих била  благодарна, ако някой може да ми разясни спецификата...Фирмата е ЕООД, ще получава процент от залозите.
Благодаря предварително! Може да ми пишете и на имейл dobipeti@abv.bg.Благодаря!
Благодаря и хубава вечер!
Благодаря ти!Сигурно ли е, че приемат  стари образци?  Бележката е с дата 30.12.2013 г.
Здравейте! Искам да попитам : на лице по гражд.договор сме удържали данък за 4-то тримесечие на 2013 г. Сега  му попълвам декларацията по чл.50 - ЗДДФЛ. Издавам му сл.бележка по чл.45,ал.4 .В нея няма  ред за  удържан данък през 4-тото тримесечие.
Но в прилож. 3 ,част III има  2 таблички във връзка с този данък, които попълних .Как  би се  отразило това  за  фирмата и съответно за  лицето ?
Благодаря!
Здравейте! Какво да направя, ако все пак сме удържали ДОД през четвъртото тримесечие? Благодаря!
Здравейте, искам  да  попитам  за следното:
Пенсионер, работещ по трудов договор - става и ЕТ. По тр.договор той си има  всички осигуровки, но като ЕТ подава  декларация  , че ще  се осигурява  само   здравно. Права ли съм? Да не би да има  някаква  промяна , произтичаща от това, че работи по тр.договор ? Благодаря!
ЗДДФЛ
"Чл. 49. (1) (Доп. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) Работодателят до 31 януари на следващата данъчна година изчислява годишната данъчна основа по чл. 25, ал. 1 и 3, намалена по реда на ал. 3, и определя годишния размер на данъка, когато към 31 декември на данъчната година той е работодател по основното трудово правоотношение на работника или служителя.
(2) Когато работникът или служителят през данъчната година има или е имал трудов договор за допълнителен труд при друг работодател или е имал основно трудово правоотношение при друг работодател, работодателят по ал. 1 включва придобития при другия работодател доход при изчисляване на годишната данъчна основа и определя годишния размер на данъка, ако работникът/служителят му предостави служебна бележка по чл. 45 от другия работодател."
Благодаря! Това  го  видях , видях и необходимите документи , които трябва  да се  подадат в НОИ.Просто ме затруднява попълването на този формуляр -  Е 202.