Декларациите ще бъдат подадени в НАП  по съответния ред : молби протоколи и т.н. Това не е проблем , но аз също се замислих за принципа на заличаване ,подаване  на Д1 И 6. Но Д 1 не може да бъде коригирана , защото имаме кор. на вид осигурен. Не съм имала такъв случай и се надявах някой да сподели ако се е сблъсквал.
Здравейте! Във връзка с корекция на категория труд при наш работник - от 3-та  към 2-ра правя следното за периода 01.04.2019 - 31.07.2020 г правя следното по Декл.1 и 6:   
1. Заличавам Д 1 с вид осигурен 01
2. Подавам редовна  с вид осигурен 03 и съответните осигуровки.
3. Подавам редовна Д 6 само с разликата в осигуровките /ДОО и  ППФ/ 
Всичко това за всеки месец от периода поотделно .
Моля да ми пишете правилно ли процедирам. Благодаря предварително !
80 часа ли изв.труд  :question: :question: :question:
Внимавайте със здравното осигуряване.
ПП "СТИЛ" на МSoft. Сам си създаваш справките,които ти трябват, без да се налага всеки път да
търсиш програмистите.   
Признават стажа .... Затова искат заверека или УП 3 за категорията , в която се посочва периода през който лицето е било  категория труд. Има неплатен отпуск без стаж, но болнични да не се признават не съм чувала. Говоря за пенсиониране по възраст     
Времето, докато е на тая длъжност /по втората категория / , независимо дали е болничен,
непл .отпуск със стаж или  работи ще му бъде признато за съответната категория труд.
Добра е. Възможност за самостоятелно създаване на различни справки. Влезте в сайта на Мсофт - има демо версия.   
"СTИЛ" - МSoft
Добро утро! За дните без стаж моята програма не формира Д 1. Няма стаж, няма осигур.доход за здравно, няма Д1.
 И аз така мисля . Т.е. -ние заедно с Гл.сч. Да, заработката за 4 часа  е прилблиз. 2 пъти по- малка което е и вследствие намаления план за пр-во на фирмата за м април. Не искаме да ощетяваме работниците си , а освен това искаме и да ги запазим. Благодаря за коментара и Хубав ден!
Здравейте! Кандидатстваме по схемата 60/40 за м.04
Проблемът ми е, че не знам какво да платя на работниците,които са на заработка. Работят на 4 часа. Заработката им за тези 4 часа пр. е 600 лева. Каква заплата трябва да платя за 8 часа , след като нямат никакава заработка за останалите 4 часа за м.04.? От какво трябва да се водя : договорираната или от осиг.им доход /заработката/ за м.01.2020 . Моля помогнете.
Благодаря , приятен ден и се пазете!
Здравейте! За да не започвам нова тема се включвам в тази и искам да се посъвствам с Вас дали съм права. Правя корекции на Д 1 и Д 6 за периода м.02 - м.10.2019 г. Корекциите се състоят в това, че на чуждестранно лице сме удържали здравни осигуровки , а не е трябвало. Коригирам Д 1 с осигуровките /осигур.доход си остава същият/.  Д 6 коригирам по този начин :  1 бр. Д 6  в намаление на здравните осигуровки с код корекция  и 1 бр. Д 6 като редовна с увеличение  на ДОД / с разликата/ Права ли съм. Т.е. Декларация 6 ще имам 18 бр.записи. Благодаря предварително.
Да  всичко е спазено. Благодаря !
Добро утро , колеги! Искам да се консултирам с вас относно предоставени  ваучери на персонала ,ежемесечно в размер на 60 лв. Ще се включват ли в справката по чл. 73 като облагаем доход. Аз мисля, че не, но все пак ви моля  за вашето мнение. Благодаря!
Код 821 е доход от лихви по банкови сметки. Вижте код 603,

БЛАГОДАРЯ МНОГО!!!
Здравейте.  Искам да попитам за следното: Физическо лице е предоставило заем на фирмата. Попълвам Справката по чл 73 с код 821 за това лице във връзка с лихвите, които е получило  но ми я отхвърля вече 2 пъти с грешка - некопректен код . Моля помогнете.
 
Доходите от лихви по чл. 35, т. 3 ЗДФЛ, се облагат авансово по реда на чл. 44а ЗДДФЛ, когато платеца на доходите е предприятие (както е във вашият случай).
Няма нормативно признати разходи. Облагаемият доход (сумата на лихвите) се умножава по ставката от 10%. Данъкът се определя и удържа от платеца на дохода при изплащането му.
На основание чл. 65, ал. 12 ЗДДФЛ, данъкът, който предприятието е задължено да удържа по чл. 44а, се внася в срок до края на месеца, следващ тримесечието на придобиване на дохода.
Декларацията по чл. 55, ал. 1 се подава в сроковете за внасяне на дължимите данъци.
Платецът на дохода, издава за изплатените доходи и удържания данък служебна бележка по образец.
Предприятието е длъжно да предостави справка по чл. 73 ЗДДФЛ за изплатените доходи от лихви в срок до 30 април на годината, следваща годината на изплащането на доходите.
Изавинявай коя е тази бележка по образец

Не подаваме Д 1. Проблема е в ЗО. Може би лицето трябва да си подаде и Д 7 като безработно лице, за да си ги плаща по някакъв начин