Браво ! Много добре изготвена таблица !
Първо искам да искажа благодарност на колегите за изказаните мнения с което ми помогнахте много ,защото бяха много ясни . В допълнение на горното  бих искала да попитам :  ЕООД ,който се осигурява само по ДУК както бях задала въпроса по-горе ,но  има закупен автомобил  ,който се води на ЕООД-то и се ползва само за основната дейност на  на ЕООД-то. Ако реши да премине от ДУК на самоосигуряващо се лице с личен труд , разходите по експлоатацията на автомобила за който е ползван данъчен кредит по закупуването , ще окажат ли някакво влияние .В смисъл ще продължават ли да се ползват всички разходи за автомобила ако премине от ДУК на самоосигуряващо се лице с личен труд. Благодаря Ви предварително !
ЕООД - Кое се признава за разход осигуровките по ДУК  плюс  заплата или осигуровките като СОЛ с полагане на личен труд в ЕООД то.Кое е по- правилно ? Моля за помощ ! 100 % собственост на капитал 1 управител , извършва проектиране .Благодаря  :
Колко часа е бил първия тр.договор ,след като вие сте били втори работодател?
Във фирмата която работя няма работници, които не са използвали платените отпуски за 2017 г. Нужно ли е на всеки работник  да пускам уведомление по чл.37 а от НРВПО  -колко дни отпуск има право да ползва през 2018 дни ,който е  по 20 дни за всички работници и служители на фирмата ? Предварително благодаря !
Като гледам МОД по основните икономически дейности за 2018 г. би следвало да е  945
Аз да се включа макар и не точно по темата , как е назначен при единия работодател на 8 ч. , а при другия на 4 часа ! С какъв график на работното време работи! Благодаря Ви.
Благодаря на всички колеги включили се в казуса !
Ще дам по точни разяснения. лицето има сключен тр. договор  от 08.01.2018г. на осн. чл. 68 ал.1 т.1 от КТ за длъжност личен асистент  на 4 ч. работен ден,който договор е първи и се явява основен за лицето. Има индивидуален график за работното време за
4 часа , като тези 4 часа трябва да бъдат отработени в рамките от 8.00 ч. до 18.00 ч.
При нас лицето кандидатства за позиция на 8 ч. работен ден и този договор при нас ще бъде договор по чл. 111 от КТ , защото вече има основен на 4 ч. Питането ми беше , как да изговя графика за  работно време при нас за работа на 8.00 ч. Надявам се ,че ме разбрахте ! Благодаря предварително!
Лице кандидатствува  за работа на пълно работно време 8.00ч. за административна длъжност , от 01.01.2018 г. има сключен тр.договор за личен асистент  на 4 ч.,като тези 4 часа по индивидуален график са разпределени за полагане от 8.00ч. до 18.00 ч.С какво работно време  да назнача лицето за да се спазят разпоредбите по КТ за  междудневната почивка 12 часа /  чл.152 от КТ/.Моля за коментар
На каква длъжност ? Примерно титуляра е счетоводител - в щатно 1 бр.?
 Да , работата изисква примерно да има приемственост . Служителката която ще излиза в отпуск по майченство ,трябва поне един месец да обучава този ,който ще я замества.Какъв друг договор би могъл да се сключи до излизането на титуляра в отпуск по майченство?
Да  , не дължи нищо
Съгласна съм с Вас , примерно  назначавам на осн. чл. 70 от КТ във връзка с чл.67 ал.1 отКТ  изпитателен срок 6 месеца в полза на работодателя , през втория месец работодателя реши  да прекрати  тр.договор по чл. 71 в уведомлението  какъв код посочвате? Благодаря!
 В уведомленията  по чл. 62  ал 5 от  КТ  не съществуват чл. 70 и чл.71 ,какво посочвате когато назначавате по чл. 70 и освобождавате по чл. 71 от КТ . Благодаря
Надявам се ,че това ще Ви свърши работа. Хубав ден 
ДОГОВОР ЗА УПРАВЛЕНИЕ

Днес, ........................ . г. , в гр./с. ........................ ., на основание решение на собственика на ........................ ........................ ....от ........................ ........ г. се сключи настоящият договор за управление, между:
........................ ........................ ...........ЕООД с адрес на регистрация гр./с..., представлявано от ..., л.к. №..................... издадена на ................. г. от МВР....................,  в качеството си на едноличен собственик на калитала,
и
........................ ........................ ........................ ......, ЕГН ......................., л.к. №................ издадена на ................. г. от МВР....................,  с адрес гр./с........................................
........................ ........................ .........., нариан по-долу УПРАВИТЕЛ

СТРАНИТЕ СЕ СПОРАЗУМЯХА ЗА СЛЕДНОТО:
I. ПРЕДМЕТ НА ДОГОВОРА
Чл. 1. ........................ ........................ ...........  възлага, а УПРАВИТЕЛЯТ приема да управлява дружеството срещу определено брутно месено възнаграждение в размер на ........... лв. (........................ .......................), платимо до 10 число на месеца, следващ месеца, през който възнагражднението е станало дължимо.
II. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА УПРАВИТЕЛЯ
Чл. 2. ........................ ........................ ...........  възлага на УПРАВИТЕЛЯ да извършва от името и за сметка на ........................ ........................ ...........   всички действия и сделки, свързани с управление на дружеството.
Чл. 3. УПРАВИТЕЛЯТ има следните права:
1. да взема решения по управлението на дружеството;
2. да организира, ръководи и контролира дейността на дружеството;
3. да предприема действия по стопанисване и опазване на имуществото на ........................ ........................ ...........;
4. от името и за сметка на ........................ ........................ ........... да сключва сделки, свързани с упражняване на търговското му занятие;
5. от името и за сметка на ........................ ........................ ........... да учредява индивидулни трудови правоотношения;
6. да осъществява правата и задълженията на работодател по индивидуалните трудови правоотношения със служителите на ........................ ........................ ..........., работещи в дружеството, в това число да изменя и прекратява трудови правоотношения, да налага дисциплинарни наказания, да разрешава ползването на редовен платен годишен отпуск, да осигурява безопасни и здравословни условия на труд и др;
7. да контролира приходите и разходите, свързани с управлението на дружеството;
8. да извършва всякакви правомерни действия, осигуряващи нормалното функциониране на дружеството от гледна точка на действащите в РБългария нормативни актове и стопанския интерес на ........................ ........................ ............
9. да преупълномощава трети лица с отделни права, свързани с упражняване на търговското занятие на ........................ ........................ ..........., ако това е необходимо за запазване интересите на дружеството и от неизвършването му дружеството би претърпяло вреди.
10. да ползва 20 неприсъствени платени работни дни годишно.

Чл. 4. (1) УПРАВИТЕЛЯТ е длъжен да осъществява търговското управление съобразно набелязаните от ........................ ........................ ............ стопански цели и обусловените от тях начин и насока на управление.
(2) При осъществяване на търговското управление УПРАВИТЕЛЯТ може да се отклони от целите, начина и насоката на управлението по ал. 1, ако това е станало необходимо за запазване стопанските интереси на ........................ .………...
........................ ..........
Чл. 5. УПРАВИТЕЛЯТ е длъжен да дава отчет на съдружниците, ако в ………………. ........................ .... има такива, за състоянието на дружеството и за резултатите от управлението му.
Чл. 6. В пределите на търговското управление, УПРАВИТЕЛЯТ е длъжен да не извършва търговски сделки от своя или чужда сметка, сходни с предмета на дейност на ........................ ........................ .............
Чл. 7. При осъществяване на дейността си УПРАВИТЕЛЯТ е длъжен да спазва търговските тайни и търговския престиж на ........................ ........................ .............
Чл. 8. УПРАВИТЕЛЯТ има право да извършва разпоредителни сделки с имоти на дружеството, както да учредяв вещни права върху недвижимите имоти на фирмата.
III. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ........................ ........................ ............
Чл. 9. ........................ ........................ ............ е длъжен за заплаща на УПРАВИТЕЛЯ дължимото му възнаграждение при спазване на чл. 1., както и далжимите осигурителни вноски съгласно изискванията на чл. 4, ал. 1, т. 7 от КСО.
Чл. 10. ........................ ........................ ............  е длъжен да заплати на УПРАВИТЕЛЯ направените разходи заедно с лихвите, както и вредите, които той е претърпял във връзка с управлението на дружеството.

IV. СРОК НА ДОГОВОРА
Чл. 11. Договорът влизат в сила, считано от ..............…….. г.
Чл. 12. Клаузите на този договор обвързват двете страни безсрочно или до промяна на решението на собственика на дружеството по отношение на управляващия и представляващ дружеството по съдебно решение.

V. РАЗВАЛЯНЕ И ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА
Чл. 13. (1) При виновно неизпълнение на задълженията по този договор изправната страна има право да го развали при условията на действащото в Република България законодателство.
(2) Независимо от правата по ал. 1, договорът може да бъде прекратен с предизвестие на едната от страните до другата, направено в срок от 3 месеца.

VI. ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
Чл. 14. За неуредените в настоящия договор въпроси се прилагат разпоредбите на действащото в Република България законодателство.
Чл. 15. В случай, че между страните възникнат спорове във връзка с този договор, те ще бъдат решавани от компетентния съд
Настоящият договор се подписа в два еднообразни екземпляра - по един за всяка от страните, като всеки от тях има силата на оригинал.


ЗА   ЕООД:        УПРАВИТЕЛ:   

РЕШЕНИЕ
НА ЕДНОЛИЧНИЯ СОБСТВЕНИК НА КАПИТАЛА НА

........................ ........................ ................


      Днес, ..........201.... г., подписаният ........................ ........................ ....................
ЕГН:........................ .........., адрес:........................ ........................ ........................ .....................
ЛК №:........................ ..изд. на ........................ ........ от ........................ ........................ ...............
В качеството ми на едноличен собственик на капитала на...................... ........................ ...................
ЕИК ........................ ........................ ........,

Взех следното решение:

Назначавам ........................ ........................ ....................
ЕГН:........................ .........., адрес:........................ ........................ ........................ .....................
ЛК №:........................ ..изд. на ........................ ........ от ........................ ........................ ............... за управител на
на...................... ........................ ...................
ЕИК ........................ ........................ ........,



                           УПРАВИТЕЛ :

   Благодаря Ви за помощта , но адължително ли е вписването  в Търговския регистър
Моля за образец на протокол за избор на управител на ЕООД 100 % собственост на капитала ,за да мога за сключа договор за управление.Благодаря !
Благодаря Ви , ще направим един , но следва ли в договора да посочваме възнаграждение или не , да не допусна грешка, как да го направя иначе ще засечем от кога е осигуряването .Благодаря Ви !