голям срам да стоят две години, незнам какво ще ни правят в нап, само да не стигаме пак до инспекцията
няма дата нито на постъпване нито да постъпи на.. нищо няма
Проблема е, че в НАП са казали, че имаме несъответствия в ТД в образец Д1 и тяхната справка и да донесем доказателствени документи за съответния месец и затова се чудя ако ги залича, дали няма да се усетят,че са казали друга бройка и имам ли право да ги заличавам или просто да им кажа, че са пропуснати....
И аз така мисля, но при нап за минал месец излиза ли лицето ако сега го залича
от нап искат да си проверим информацията подадена в д1 за предходен месец като брой хора и справка по действащи трудови договори за периода. Предполагам, че справката при тях е за прекратени и действащи трудови договори, и след засечка видях, че има двама, които стоят от доста време като назначени, но не са постъпили и колежката е забравила да ги заличи, минало е доста време и сега се чудя какво да правя,да ги заличавам ли или да питам в нап, след като те казаха, че имаме разлика?
Здравейте, как се процедира при забравен за заличаване трудов договор, има ли глоба от НАП или от ИТ и каква е процедурата. Трудовият договор е от две години.
Здравейте, някой може ли да ми каже дали трудова книжка, уп-та и др. могат да се разписват от друго лице, определено от управителя освен управителя и ако може, как се оформя документално - със заповед ли или с пълномощно. Има ли изисквания към това определено лице, например да е на определена длъжност или нещо друго.
Да, прочетох, че предизвестието е 15 дни при ТД по чл.111 и по чл.328? Обезщетение за оставане без работа не би трябвало да се плаща, защото работи на основен? Не съм сигурна дали няма някакви други особености,затова питам.
Здравейте, имам нужда от консултация.Какви са процедурите за прекратяване на втори трудов договор?
Благодаря предварително!
И аз така мисля, ама на инспекцията все друго им изглежда
Знам, но ако трябва да копаеш дупки за определен период/т.е. трябва ти за определена работа/ и работника реши, че днес няма да дойде или пък вали дъжд,то как ще се разправяш с трудови договори?
Здравейте, имам следния въпрос, възможно ли е сезонни работници да се назначат на граждански договори в зем.производител, тъй като има работа примерно сега един два месеца и след това септември месец, т.е. нямат постоянна работа,трябва непрекъснато да се назначават и освобождават, дайте предложения?
Благодаря,значи би трябвало правилно да съм го сметнала
Здравейте, искам да попитам за преизчисляването на болничните за 2005 и 2006 година в УП2. Имам болничен за 2005г, който  по ведомост е 50 лв за 5 работни дни. Болничния го преизчислих по следния начин 50х100/80=62,50лв,  тази сума трябва да запиша в УП2-правилно ли е?И друго да попитам,във ведомостта за 2005 има само 5р.д,за работодател пише - 0.Прегледах болничния и видях, че е 7 календарни дни и 1-я ден от болничния тогава се е падало в неделя,може да е глупаво но незнам,като тогава се е падало в неделя няма ли болничен за работодател?Ще съм ви благодарна ако ми отговорите
Ами тя е редовна смяна,мислех дали е възможно да се пусне заповед за промяна на работното време за два дни, като пак се спазват 8-часовият работен ден и междудневната почивка,или заповед за сменен режим на работа за два дни,кое е по правилно,в ПВТР нямаме работа на смени и затова незнам как да го оформя..
56
СИРВ » работно време
17.12.2013, 09:38
Здравейте, имам следния въпрос - готвач, работещ на редовна смяна от 8-17ч.,може ли за един ден да му се раздели работното време, в смисъл да започне работа за един ден от 13.30 до 21.30ч, и как се оформя това ако може?
Благодаря за отговора, само да попитам трябва ли да пишем писмо до телк, че нямаме подходяща длъжност и ще го освобождаваме?
Здравейте, искам да попитам каква е процедурата за освобождаване на лице с телк при следния случай:
Работник носи телково решение с над 50% и предписание на решението, че не може да изпълнява работата на която е в момента.Във фирмата няма подходяща работа за него, фирмата е с персонал под 50 работника. Лицето е шофьор и съответно СТМ-то го прати на ТОЛЕК,които му взеха категориите, но лицето обжалва и му ги върнаха. СТМ-то казва че може да работи, но пък нали в телка пише,че неможе.Незнам какво да правим сега,няма подходяща работа за него и трябва да го освободим ли или може да работи? И минава ли се през инспекцията по труда, като фирмата е с 10 човека?
Благодаря ви,значи мога да я освободя щом е в болничен,ще и подготвя заповедта.Благодаря още веднъж.
ами знам ли вече и аз, че е в болничен пък сме я прекратили,паникьосвам се вече,то е ясно,че ни хвана за канарчета това момиче,или да иде при адвокат,страх ме е да няма някоя вратичка и да ни осъди,че сме я прекратили по време на болничен.