Здравейте, за да не отварям нова тема, интересува ме следния случай- признат  трудов стаж и професионален опит неправомерно/признат е за клас общия стаж от пенсионно решение, без трудова книжка/, поради грешка на колежка, след като е начисляван почти една година, може ли да се коригира?
Здравейте, имам следното питане - когато при петдневна работна седмица се наложи, поради произв.причини да се промени работното време за един ден, т.е. вместо през деня да се работи през нощта, то работното време през нощта трябва да е от 22.00 до 05.00ч-нощен труд и се пуска заповед само за полагане на нощен труд?Като се спазват междудневните почивки и т.н.
Здравейте, имам следния въпрос - болничен за 4 дни на починало лице,на което са закрити всички сметки, болничния е подаден в НОИ и съответно е върнат, защото е без сметка, трите дни от работодателя са изплатени и сега как се процедира оттук нататък?
Здравейте, интересувам се дали при съкращение на основание чл.328,ал.1,т.10 от КТ - придобиване на право на пенсия, дължи ли се обезщетение по чл.222 ал.1 ?
Благодаря Ви :good:
Здравейте, как определяте във ВПРЗ  условията за зачитане на сходен професионален опит, придобит в друго предприятие? 
Благодаря, но не се представи такова решение, а само протокол от споразумение в съда.
Здравейте, искам да попитам, когато работник на трудов договор влезе в затвора за изпълнение на присъда, за освобождаването му по чл.330 ал.1 от КТ какъв документ трябва да има за работодателя,за да се потвърди официално,че лицето е в затвора?
мислех си го и аз ама дали ще мине
Здравейте, не е  подаден  ЕКАТТЕ на един служител в срок до 31.10.2017г., сега мога ли да го пусна с дата април 2017г.,има ли някаква процедура след изпуснатия срок
Имам следният въпрос: Лице, което е работило повече от 10 години в една фирма, но напуска и започва работа в друга фирма за няколко месеца, след което отново е назначен в старата фирма/където е работил повече от 10 години/ и навършва възраст и стаж за пенсия, та след като има прекъсване през последната година, колко заплати му се дължат като обезщетение?
Здравейте, задавам сигурно банален въпрос, но имаме спорове с колеги. При напускане на служител, който е назначен на два часа и е работил само месец, полага ли му се обезщетение за неползван платен отпуск?
Здравейте, искам да попитам на работници в Земеделски производител, с дейност -отглеждане на плодове, трябва ли работниците да имат здравни книжки?
Здравейте, искам да попитам - работник, който е на срочен трудов договор за 1 месец и е на 2 часа, след като се прекрати ТД, има ли обезщетение за не ползван платен отпуск, както и самото разпределение на работното време от 8 ч. до 10ч., със заповед или допълнително споразумение трябва да се уточнят, след като не е написано в трудовия договор?
Здравейте, някой може ли да каже дали програмата на нои за изчисляване на пенсията е добра, защото при вкарване на данните в нея ми показва най добри три години, различни от тези, посочени от лице, наето да определи трите години преди 1997? Незнам на кого да вярвам- на програмата или на лицето, което се занимава с това...
Промяната се налага, поради увеличения трафик и необходимостта от повече ресурси за поддръжката, развитието и актуализацията на сайта.

desita,

След като все пак намерихте темата, в която се пише за нововъведенията в сайта, направихте ли си изобщо труда да прочетете поне първия коментар? Не стана ли ясно кое налага платения абонамент на част от калкулаторите, та се налага специално индивидуално разяснение?

Темата, която бяхте създала в секция ТРЗ във връзка с въпрос по абонамент в сайта смятам сте наясно, че е неадекватно ситуирана.

Поздрави.


Вече се извиних! :good: