Значи когато е в изпитателен срок, може да се освободи по време на болничен,без да се чака изтичането му, като се връчи  заповед  с препоръчано писмо, или лично от служебни лица на адрес. Не ползва защита. От датата на прекратяване на договора има право на изплащане на не повече от 30 к.д. болничен, който трябва да се представи на бившия вече работодател в съответния срок, а ако се оплаче в инспекцията?
Забравих да напиша, че служителката е бременна,болничните са за заплашващ аборт,попада ли под закрила,като е в срок на изпитване?
Благодаря ви за отговорите, то и друг проблем има, има един ден прекъсване от миналия месец, който не съм разбрала, защото болничния ми го донесоха преди дни, пак за един месец, и със стара дата пак немога да го прекратя заради седемдневния срок!Ужас
Здравейте, имаме служителка, назначена на трудов договор със срок на изпитване, две седмици след назначаването започна да взема болнични, непрекъснати вече три месеца, няма достатъчно стаж до момента и от нои не и изплащат дори болничните,срока на ТД е до януари, как може да я освободим?Може ли по време на болничен?
Здравейте,моля ако някой може да ми разясни процедурата по изкарване на осиг.книжки на лице, което е ЗП.Регистрирано лице като зем.производител няма издадена осиг.книжка-въпрос: с обр. ОК-1 ли се подава в НОИ и може ли някой друг да  пусне това искане с пълномощно и други документи искатли се? Лицата,които работят в това ЗП на трудов договор- при тях с обр.ОК-3 ли се подава искане за издаването на осигур.книжка?Благодаря предварително!
Благодаря Ви много, доколкото разбрах има едномесечно предизвестие,иначе е сключен до края на годината,незнам как да се оформи това предизвестие..
Правилно ли е в граждански договор за консултанска услуга за определен период да има клауза за едномесечно предизвестие и ако има такава и някоя от страните прекрати договора преди крайния срок,как се оформя?
Здравейте, интересува ме къде могада намеря информация относно всичко за майчинството преди 1990 година.По-скоро за болничните преди раждане,кое се заичта за трудов стаж,платено и неплатено майчинство,как се е изплащало и др.
Благодаря
Здравейте, има ли нещо по-особено при назначаването на работници при зем.произовдител,знам,че трябва да е на трудов договор,но с осигурителнакнижка,къде може да се намери повече информация?Благодаря.
Здравейте и честит празник!
Искам да попитам за обезщетение по чл.221 ал.1-лице напуска по чл.327 за неизплатени заплати и до последната дата на работа е в платен отпуск, как се начислява това обезщетение - за един месец предизвестие и се начислява в последния месец ли?
Много Ви благодаря! :wave:
Да наистина е понеделнишки,изненадаха ме задобро утро,става въпрос за служители,които са работили в нетрезво състояние,имам доклад от ръководителя им, искам им обяснеия и заповед, нали така?
Здравейте, как се оформя процедурата по уволнение на служители, които не са дошли на работа заради напиване!
Здравейте,искам да попитам трябва ли земеделските производители да имат ревизионна книга?
Здравейте,искам да попитам възможно ли е да се съвместяват две длъжности без да се пусне допълнителен трудов договор,например длъжност - личен състав,втора длъжност по съвместителство - секретарка,само със заповед.Как се оформя?
Благодаря предварително!
Благодаря!Т.е. ако има документ за преминато обучение,няма значение какво образование има,така ли?