Каква ще е разликата с програмата на нап ?

  Пробвах. В различни колони е. Но се набива мнго на очи. Не е стандартна ситуация.
 Знам,че не е грешно,а напротив напълно правилно. Но ходи после и се обяснявай.
  Не мислите ли и Вие така. Без вина,виновен :smile1:
   Да,абсолютно сте права. Но ме притеснява,това,че ще фигурират еднакви фактури в дневниците.Никога не съм правила така. Притеснявам се в последствие да няма проблеми. Незнам как да постъпя. Но все пак ще взема някакво решение.
Благодаря Ви за отзивчивоста.
   Лека работа и спорен ден.

   А възможно ли е вдневника да отразя само сумата с право на данъчен кредит,а разликата да я осчетоводя,без да я включвам в дневника.
Благодаря предварително :blush:
 Понеже имам три такива фактури,няма ли да е проблем когато имам дублирани номера при предаване на ДДС-то.
   Точно така,само ми извежда такова съобщение.
   Здравейте! Моля,дайте ми съвет ,как да постъпя с фактура ,в която има стоки и материали във връзка с дейността на фирмата,а също и такива на които не може да се ползва данъчния кредит. Как да я осчетоводя в дневника на покупките. Счетоводната програма не ми разрешава да въведа два пъти една и съща фактура-веднъж с право и втори път без право на данъчен кредит.
   И да спорим и да не спорим,вяка година нови допълнения и раздели към тази декларация. Само объркват хората!
Хубав ден на всички!
delphine напълно правилно съм Ви разбрала още от самото начало. Просто обсъждаме, а не заяждаме. Всеки има право да си тълкува нещата по различен начин!
Вие сте права,но откъде знаете,че и аз не съм.
Къде видяхте думата "бихте" в част IX
"а какво бихте се облагали, ако имате."
  Всички сте прави,но някак не ми се вижда логично да декларираш нещо,което фактически нямаш.
  Да но може да се изтълкува както казва juja. Може като се отбележи после да се търси.
   Абсолютно сте права,но малко ме притеснява това,че все  пак по партидата  на ЕООД-то няма задължения. Няма ли да е по правилно в оборотната да си стоят в 493 и 46,а в баланса направо да бъдат отразени в други задължения.
   Начислени осигуровки на СОЛ /493/461/.Неплатени! Тъй като не са задължение на дружеството,къде да бъдат отразени в баланса?
      Здравейте!
 Въпросът ми е следният:през 2008г. получавам фактура за авнсово плащане на материали в раземр на 3 000.00 лв. Сумата е преведена и е осчетоводена по следният начин:402/503. Оттогава до днес не можем да намерим доставчика.
 Възможно ли е тази сума да се отпише без да се преобразува финансовия резултат и ще се признае ли разхода за данъчни цели.
   Благодаря!
   Здравейте! В кои точки се включва обезщетението по чл.224,ал.1 от КТ в декларация образец едно! И по конкретно включва ли се в т.29 и н.34! Благодаря
Каква е давността? Кога мога да подам без глоба?  :smile1:
  Здравейте,въпросът ми е следния: не е подадена декларация за започване на дейност на ООД.Дейността е започнала на 13.07.2013г. Собственикът се осигурява от другото ООД. Там където е пропусната декларацията няма да има осигуряване.Само дата на дейност. Каква е глобата ако се подаде през 2016Г. и се посочи дата 13.07.2013Г.
Благодаря Ви!