Здравейте!
През 2018г. работник е подавал молби за неплатен отпуск общо за 34 р.дни./м.януари-10,февруари-10 и декември-14/. По погрешка е подадена декларация обр.1 за м.декеМври в клетка 16.4-14 дни вместо 10 дни.
Тай като срокът за корекции е до 30.04.2019г. и вече е изтърван,може ли с ел.подпис без молба до НАП да се извършат сега? Това ми е първият въпрос.
Вторият въпрос е дали е правилно  да подам коригираща за декември като вместо 14 посоча 10 дни ,а останалите четири дни да ги подам с втора декларация обр.1 с вид осигурен 28?
Моля за съвет как да постъпя?
  никъде не съм посочила срок,а само текст до приключване на сезон лято 2019г.
 Въпросът ми възниква във връзка с това,че изтича деветдесетият ден на първото разрешение за работа на 07.09. и на 18.08.след наше искане за удължаване срока за пребиваване и работа получихме ново разрешение и не би ли трябвало да се пусне от 07.09. поне някакво допълнително споразумение за промяна в срока на първоначалния договор,като от чл.68,ал.1,т.2,стане чл.68,ал.1,т.1 -фиксиран срок.
   Здравейте!
През месец 06.19 г. е регистриран трудов договор по чл.68,ал.1,т.2 с гражданин на украйна с разрешение за работа 90 дни. Деветдесетия ден изтича на 07.09.19г.
Междувременно сме получили разрешение за удължаване срока на пребиваване до 31.10.2019г. Необходимо ли е да се прекратява стария договор на 07.09. и регистриране на нов по чл.68,ал.1,т.1 или може да остане стария договор,който да се прекрати,когато работника окончателно напусне работа?
Ще се включат ли и други колеги по зададениа от мен по горе въпрос?
      Използвам темата за да ви попитам и аз нещо колеги! Въпросът ми е обсъждан многократно,но искам още мнения от вас.
ЕТ е прекъснало дейноста си от 2007г. От тогава до 2017 г. вкл. е подавало декларации за неактивност в НСИ. През 2018г. плаща стари задължения за данък МПС-295лв. и лихви за просрочие-240 лв. Мога ли при това условие пак да подам декларация за неактивност или трябва да попълвам отчет и ГДД по чл.50. Това  за мен не е дейност,но какво ще ме посъветвате и вие?
Благодаря!

    Благодаря за отговорите!
    Успешен ден!

   Благодаря Lena!
 Чл.15 от правилника го прочетох,но второто условие ми е малко неясно.
Но тъй като няма да е изпълнено първото условие /таксите ще са за сметка на купувача/,то второто в случая не ме интересува нали така!
И правилно ли тълкувам,че в случая няма да завишавам ДО?

   Моля дайте отговор !
Завишава ли се данъчната основа по чл.26,ал.3,когато всички такси са за сметка на купувача.
   Извинявам се ако въпросът се повтаря,но желая по актуално мнение.
 Данъчната основа все още ли се завишава съгл.чл.26,ал,3 от ЗДДС, Всички такси са за сметка на купувача.
И другият въпрос е:в дневника на продажби,коя сума вклювате завишената данъчна основа или не?
Да,така е. Завиждам Ви благородно,че Вашата програма Ви дава възможност да направите това с един запис. Но както казахте,няма да съм първата.
Благодаря на всички отзовали се :smile1:

      Каква ще е разликата с програмата на нап ?

  Пробвах. В различни колони е. Но се набива мнго на очи. Не е стандартна ситуация.
 Знам,че не е грешно,а напротив напълно правилно. Но ходи после и се обяснявай.
  Не мислите ли и Вие така. Без вина,виновен :smile1:
   Да,абсолютно сте права. Но ме притеснява,това,че ще фигурират еднакви фактури в дневниците.Никога не съм правила така. Притеснявам се в последствие да няма проблеми. Незнам как да постъпя. Но все пак ще взема някакво решение.
Благодаря Ви за отзивчивоста.
   Лека работа и спорен ден.

   А възможно ли е вдневника да отразя само сумата с право на данъчен кредит,а разликата да я осчетоводя,без да я включвам в дневника.
Благодаря предварително :blush:
 Понеже имам три такива фактури,няма ли да е проблем когато имам дублирани номера при предаване на ДДС-то.
   Точно така,само ми извежда такова съобщение.
   Здравейте! Моля,дайте ми съвет ,как да постъпя с фактура ,в която има стоки и материали във връзка с дейността на фирмата,а също и такива на които не може да се ползва данъчния кредит. Как да я осчетоводя в дневника на покупките. Счетоводната програма не ми разрешава да въведа два пъти една и съща фактура-веднъж с право и втори път без право на данъчен кредит.
   И да спорим и да не спорим,вяка година нови допълнения и раздели към тази декларация. Само объркват хората!
Хубав ден на всички!
delphine напълно правилно съм Ви разбрала още от самото начало. Просто обсъждаме, а не заяждаме. Всеки има право да си тълкува нещата по различен начин!
Вие сте права,но откъде знаете,че и аз не съм.
Къде видяхте думата "бихте" в част IX