През месец декември е внесен данък два пъти - за заплатите за ноември и за заплатите за декември. Мога ли през януари да пусна декл.6 с код 5 м.декември, и две колонки с код 8 като едната с данъка за ноември а другата с данъка за декември и дата на плащане 31.12.2014г. Декл.1 за декември си я пускам през януари заедно с декл.6.
Здравейте,
ние също ще начислим и изплатим заплатите за декември до 19 декември. Осигуровките и данъка ще преведем до 19 декември. В какъв срок да подам Декларациите и с какви дати в т.9 колонка 1 и колонка 2?
Последно да обобщим :smile1:
до 25 декември подавам само декл.1, защото в декл.6 ми излиза с код 5 без никакви суми, а код 8 въобще ми е празна колонката. /така ми го прави микроинвеста/. а за декември подавам колонко с код 5 пак без суми + колонка с код 8 само с данъка за ноември. През декември по изключение правим заплатите и за декември. Така е всяка година. Декл.1 и 6 кога да ги подам?
dalila, според думите ти съм длъжна да подам декл.6 с код 5 макар и само с нули?
Но в 13:20 h ти ми писа да не подавам декл.6 ... съвсем се обърках. От 1 ноември съм назначила ДУК-а...
Тъй като всеки месец няма осигуровки а само данък би ли следвало да се подава декл.6 само с вид плащане с код 8 без код 5?
Да, осигурен е другаде на макс. Затова питам за декл.6....
Декл.6 с код5 нямам никакви суми, защото на ДУК му удържаме само данък, т.е. в колонката имам само нули. Пак ли да я подавам?
Може ли да ми припомните процедурата за подаване на декл.6 когато фирмата започва работа от 01.11. Заплатите за месеца изплащаме до средата на следващия месец. За ноември подавам декл.1 до 25 декември, нали? А за декл.6 с код5 и код8 кога ги подавам? Може би първия месец се подава само декл.1 а следващия вече вървят заедно двете декларации.
Уточнявам, че става въпрос за ДУК на който му се удържа само данък.
Благодаря ви
Здравейте,
в документа от болницата пише, че детето е изписано в неделя /23.11.2014/. Как да оформя документите относто датите?
1.Заявлението от бащата - дата?
2. Заповед за отпуск -дата?
3. Заявление-декларация по прил.13 - входящ № и дата на представяне на заявление-декларацията на осигурителя - дата?
Отпуска е от 23.11. до 07.12. но 23.11. е неделя.
Лицето получава възнаграждение по договор за управление и контрол и е осигурено на максималния размер на осигурителния доход при друг работодател;

Въпрос:  какъв код вид осигурен  следва да се попълни в декларация образец №1 за полученото възнаграждение по ДУК;
Може ли да бъде управител с ДУК с код 21 или трябва да е на трудов договор и съответно да има уведомление по чл.62? Защото ДУК е от 01.11.2014г и няма пуснато уведомление....ако трябва да е трудов договор сме закъсняли много....
Работя с ТРЗ Про и при създаването на картона и обозначаване на вид договор - ДУК автоматично става код вид осигурен 10. В картона пише, че лицето има осигурит.доход от правоотношения при друг работодател 2400 лв.
Вид осигурен не е ли 10?
И другия въпрос е че в декември правим заплатите освен за ноември и за декември заради приключване на годината. В такъв случай как и кога да подам декл.1 и 6 за декември?
Здравейте,
от 01.11.2014г откриха нова фирма само със ДУК. Та на този управител му удържам само данък тъй като вече се осигурява на друго място на максимума /2400лв/.
Сега идва ред на подаване на Декл.1 и 6 за ноември и незнам точно какво да представляват. Заплатите за ноември ги изплащаме през декември.
Ако има такава програма с отметка на "дете" ще е хубаво, в моя случай промених променливата "запор върху възнаграждението ограничен според чл.446" на "запор върху възнаграждението" защото в първия случай по чл.446 е заложено в програмата автоматично да дели на 4. Във втория каквато сума посоча такава остава във фиша независимо дали е пълен месеца.
Разбрах ви, значи програмата автоматично дели на 4, значи ще коригирам ръчно на 26,65. Благодаря ви отново
Благодаря ви за отговорите, ще умувам защо ми дава такава сума. Интересуваше ме цялата сума ли да удържа или пропорционално на изработеното. Казахте ми отговора  :smile1:
работя с micrоiinvest ТРЗ и ЛС Про. След като му сложих в картона дата на прекратяване 17.11.2014г във фиша пише "отработени дни 10" , "сума за отработени дни 170,00лв" И при удръжките има "запор върху възнаграждението - 33,32лв"
Не съм изчислявала нищо, програмата го прави така
Мислех, че ще е наполовина на целия запор /53,31лв/, тъй като е на половината на отработените дни за пълен месец...
Да така е, при пълен месец чистото е 266,53. Деля на 5 /има дете/ и му удържам 53,31. Питането ми е сега когато напуска на 17.11.2014 /има 10 р.дни/ пропорционално на възнаграждението ли се удържа или пак 53.31 да преведем на съдебния изпълнител?

п.п. интересно защо програмата ми изчислява 33,32лв а не половината от запора...