Това с лихвите не ми стана ясно? Кой и защо ще ги начисли?
Бях на семинар по промените на ДОО, на който Катя Кашъмова каза че това обезщетение трябва да се подаде в Д6 с код 6. Между другото това беше нейното становище и миналата година, програмата с която работя обаче го подава с 05 като РЗ. Чудех се кое е правилното...
Здравейте, във връзка с промяната вида на осигуряване на договорите по чл.114 КТ (до 40 ч месечно) трябва ли да се подаде ДС в НАП?
Здравейте, искам да попитам при изплащане на обезщетение по чл.222 ал.1 КТ в ДЕКЛАРАЦИЯ 6 с код за вид плащане 6  ли се декларира?
Здравейте имам следния въпрос: На 09.12.2014 г.променихме правната форма и булстата на дружеството от ЕАД в ЕООД. Чудя се за м.12 осигурителните вноски, Д1 и Д6 през двата булстата ли трябва да подам /внеса/или от правоприемника? Предварително благодаря!
В смисъл , че ако в заповедта пише, че премията се отнася за постигнати годишни резултати трябва да я рзделя по месеци и да правя кореции на Д1 и Д6? Не би ли следвало след като е изплатена през декември да я включа във ведомостта само за м.12?
А как се оформя основанието за изплащане на премията, със заповед на управителя на фирмата ли? Благодаря предварително!
Честита и спорна нова година ! Имам следния въпрос. Мога ли да изплатя еднократна годишна премия само на 1 случител от фирмата, който е назначен на длъжност управител, като става въпрос за сума надвишаваща 5 пъти РЗ по договор?
Много благодаря! Лека работа!
А как се оформе чисто документално преминаването на лицето от единия булстат към другия?
Здравейте,преди време задавах въпрос относно подаване на уведомление по чл.123 КТ. Сега вече имам и случай на промяна на правноорганизационната форма на предприятието с промяна на булстата . Разбрах че в 10 дневен срок от вписването на промяната трябва да подам уведомление по чл.123 КТс данните на работниците. Въпроса ми е как да отразя това в трудовата книжка и съответно при изготвяне на УП-2 и УП-3 ? Самото превърляне от единия булстат към другия с ДС ли се оформя?
Предварително благодаря!
Много благодаря! Лек ден!
Благодаря много за инфото. Изчетох го много внимателно и си мисля че при подаване на Декларация 1 на СОЛ, който не се осигурява през  дружеството,но получава доход от него, се използва код за вид осигурен 90. Права ли съм?.
Имам предвид код за вид осигурен 90
А в този случай деклереция образец 1 с код 90 ли се подава?
Здравейте, имам следния случай.СОЛ се осигурява през ООД. Същевременно е съдружник и управител в друго ООД, където има подадена декларация само за започване на дейност .Сега обаче от второто ООД искат да му изплатят доход от личен труд за цялата година. Въпроса ми е би ли следвало да спра осигуряването но СОЛ от първото ООД и да пусна осигуряване през второто ООД, за да мога да изплатя дохода от личен труд във второто ООД?
Много благодаря ! Лека работа
фирмата е развивала дейност, просто не е внасяла осигуровки. А Д1 за СОЛ се подава по стария ред-до 10 дни от датата на вноската...обаче коя вноска се гледа ....?