Майката СОЛ е излязла в бременност и раждане от 135 до 410 ден на 16,11.2013.Има още доста докато ползва обезщетение за отглеждане на малко дете. Става въпрос за периода от 16.11 до сега какво да се направи, за да не я накарат в НОИ да връща обезщетение за 2 месеца, защото фирмата е действаща
За възстановяване на ДОО имам предвид.
Да, само че в такъв случай лицето може да си иска надвнесените осигуровки...от НАП
На  2200лв са внасяни осигуровките
Лошото е че фирмата идва в нашето счетоводство сега и сме пред свършен факт. Търсим най-удачния вариант с най-малки последици при това положение.
Благодаря още веднъж за отговорите  :give_rose:
Много благодаря! А ако с ДУК се назначи прокурист със задна дата....ще има глоби само за неподадени в срок Д1 и Д6, нали така?
Имам майка СОЛ, която получава обезщетение за бременност и раждане от 135 до 410. Знам че трябва да се назначи прокурист, защото е декларирала че не развива трудова дейност, а реално фирмата работи. Четох много коментари. В някой се казваше че този период НОИ третирали като болничен, поради което изисквали прокурист чак за периода на майчинството. Това обаче не ме удовлетворява като отговор и искам да прочета официално становище на НОИ или НАП
Здравейте, някой може ли да ми каже как да намеря указания на НОИ или НАП относно СОЛ в майчинство?
Благодаря предварително!
Благодаря за отговорите и отделеното време! Лека работа!
Работата е там, че работодателя не иска да назначава други хора....Не ще не мога да наглася графика, но не е там въпроса....поне малко да се доближава до истината...Ще ми се всичко да е изрядно...
Здравейте, имам обекти тип бързо хранене, които работят 24 ч . -на 3 смени по 8 часа. Въведено е сумирано изчисляване на РВ. Реално хората работят така -първа , втора, нощна смяна и 1 ден почивка. Обаче при така направен график, не се спазва изискването за 36 ч междуседмична почивка и освен това се получават много часове извънреден труд. Опасявам се, че при евентуална проверка от ИТ ще си имам проблеми. Някой може ли да сподели опит за подобен тип обект.
Ами дохода на лицето е под 660 лв на месец....затова писах целия данък. Мисля че няма пречки да го въстановя наведнж,нали?
Здравейте, имам работник който ми предостави документ за ТЕЛК 60 % през м.12.2013г.Тъй като до сега нямах имформация за това, всеки месец съм му удържала
10 % данък. Въпроса ми е сега, когато правя годишно изравняване за 2013 мога ли да възстановя на този работник целия удържан данък ?
 8 часа работят, и като приравня нощния в дневен им се получават примерно 10 ч извънреден труд. Чудя се дали е само за плащане, или трябва да го пиша в книгата за извънреден труд?
Здравейте в тази връзка имам обект за бързо хранене , който работи 24 ч.Работниците са на 3 смени по 8 ч.Обаче при превръщането на нощните часове в дневни се получава извънреден труд, който не  реално отработен.Въпроса ми е според вас би ли следвало този извънреден труд да се впише в книгата за извънреден труд и да се уведоми Инспекцията по труда?
Не, това ще е основен договор
Определено договора ще е трудов....като в него ще упомена , че лицето ще работи в дните събота и неделя. Благодаря много!!! :give_rose:
По кой член мога да го сключа?