Изпращайте я днес по пощата с обратна разписка . На 07.05 вече има санкции.
Красимира Александрова,
Лична кореспонденция не чета.
Коментарите по единствената тема, в която сте взела участие са пред очите ми, и този, който прави такива с противоречие с правилата в нея сте само Вие. Няма как да ме накарате бялото да го нарека черно, и обратното.
Нека не си губим взаимно времето.
Прочетете внимателно правилата, ако искате дискусията ни да върви.
Поздрави!
Красимира Александрова,
Объркала сте форума! В този заяждания, изцепки и груб тон не се толерират. Ако сама не можете да прецените кое е допустимо, и кое- не, няма как да Ви се зачисли пъдар, който да Ви напътства и води.
Прецизирайте си коментарите, и считайте това за последно предупреждение.
Красимира Александрова,
Неразбираемо ли пиша?
Красимира Александрова,
Моля да се запознаете с Правилата в този форум преди да започнете дискусиите в него.
Прегледах коментарите на участниците преди Вас, и не виждам причина за отношението, което демонстрирате към хората, които отделят от времето си, за да Ви отговорят.
Тук не толерираме грубият тон, и ще бъдете отстранена при друго подобно включване.
За съжаление подаването по електронен път ще бъде възможно едва след 01 юли.
В инвойса. От коя държава е доставчикът?
Така е. И бланките са съвсем нови.
vili_vezna, насочвам Ви да прочетете правилата за участие във форума. Заглавия на теми от вида:  "Помощ!!!!!" и прочие  не се толерират.
Промених заглавието с адекватно на поставената тема.
Вече имате отговор на въпроса Ви в друга тема.
http://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=10340.msg63208;topicseen#new
Отразявайте ги спокойно. Няма значение откога е фактурата, по която е издадено КИ.
Ето една нова затворена група


"Групата ИДЕС е създадена като трибуна на свободното слово на членовете на Института. Нека без страх да изразим нашето мнение по всички въпроси и хора от които зависи това ние да сме на онова професионално, социално и материално ниво, което цялата счетоводна гилдия и обществото очаква от нас!"


Ето го маниерът на тази шепа хора - подмолничко и задкулисно, зад гърба на десетки хиляди професионалисти, които се опитват да изхвърлят зад борда, и да обсебят пазара, да си плетат схемичките и да се уговарят тайничко как да пробият чрез лобито, което защитава материалния им интерес.
Дали това правителство ще се увенчае със славата, че което лоби не е пробвало - то не е успяло? Без значение, че ще натовари бизнеса с двойни такси - за оперативно счетоводство и за подпис на отчета, без значение, че ще сгази брутално европейските директиви само за да изпълни очакванията на няколкостотин човека за гарантирани доходи?
И как точно се съотнасят тези силни регулации, за които се борят самоотвержено ИДЕС към директивата?
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2013:182:0019:0076:BG:PDF

И как кореспондират тези регулации с принципа " мисли първо за малките"?
Да не би ИДЕС да се откриват като дефиниция в термина "малките"?
Ето в тази тема има отлична разработка по въпроса:

http://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=1672.0

в) Издаване на нова трудова книжка при загубване на старата по вина на работодателя
Когато трудовата книжка е била изгубена по вина на работодателя, нова трудова книжка се издава от инспекцията по труда по неговото местоседалище по следната процедура:
* Работникът/служителят подава в инспекцията по труда молба-декларация, в която се описва кой и кога е загубил или унищожил трудовата книжка, както и данни за работодателите, при които е работил.
* Работникът/служителят представя на своя работодател списък на работодателите, при които е работил от началото на трудовата си дейност.
* Работодателят изисква от предишните работодатели удостоверения по образец (Приложение № 2 към Наредбата за трудовата книжка и трудовия стаж) относно трудовия стаж на лицето. Работодателите са длъжни в 7-дневен срок да предоставят на лицето исканите удостоверения.
* Работодателят представя в инспекцията по труда по опис всички получени удостоверения относно трудовия стаж на работника или служителя до момента.
* Инспекцията по труда изготвя и издава нова трудова книжка, която връчва срещу подпис на лицето.
Щом е безсрочен със срок за изпитване - и в двата случая посочвате код 01.
ДДС сте го начислили вече с документа от миналата година. Сега просто си закривате разчета с плащането.
Не виждам никакъв проблем да си вземете парите кеш и да издадете фискален бон към фактурата от миналата година.
........  но на ред 7 /който е общ за предишните 6 реда/

Не, това не е така.
Здравейте колеги!
Сигурна бях, че с умелото замитане на проблема от представителите на ИДЕС се пропускат ценни мнения. Благодаря на всички, които коментираха и изложиха вижданията си за справяне с опита за монополизиране и парцелиране на пазара за счетоводни услуги. Има наистина отлични идеи.
Наистина се цели в обстановка на пълно информационно затъмнение да се прокарат лобистките интереси и да бъдем поставени пред свършен факт. Затова е важно да се противопоставим ясно и категорично на този опит, да разясним на бизнеса какви последици ще породи тази промяна, да информираме Европейската комисия, която прие резолюция, че започва да проверява държавите членки заради ненужни регулации.
Като дребен провинциален счетоводител какъв би могъл да бъде моя полезен ход (това е въпрос, не възклицание)? За съжаление нямам познанства и контакти с някой, от когото зависи развитието на въпроса. Има ли някъде да се напише мнение, което би било чуто? Не съм убеден, че тези онлайн-петиции, дето ги подписваме, някой ги взима на сериозно.

Достатъчно е, че сте излязъл с позиция и адекватни коментари по темата, а не се скатавате като останалите хиляди просто четящи и скатаващи се колеги, които си въобразяват, че бурята ще ги отмине, или някой друг ще свърши тяхната работа да защитят работата си от опитите на шепа хора да сложат ръка на пазара. Смятам, че е важно да се чуе мнението на всички, защото в противен случай изглежда, че 20-30 човека са срещу организираната група на ИДЕС от около 1000 члена, която не се свени да сваля теми от форуми, да принуждава администратор на ФБ група да трие коментари по темата, за да наложат със силови методи пълно информационно затъмнение.
Освен всичко останало - не разбирам поривът да се прави чисто нов ЗСч, вместо да се коригира действащия в момента.
Подочувам от членове на ИДЕС, че ни подготвят и нови счетоводни стандарти.
Така,.
До момента не съм взела отношение, защото наблюдавах отстрани действията на представителите на лобито, което желае да монополизира целия пазар на счетоводни услуги, членовете на ИДЕС, които ще бъдат пряко облагодетелствани от прокарването на тази идея, тъй като автоматично без изпити ще имат право да подписват отчети,  и всички останали въвлечени в процеса. Включително и на колегите, които в никакъв случай не са 15 000, а по мои сметки към 75 000 съставители на отчети, и отделно голям брой оперативни счетоводители, които набират необходимия стаж, за да покрият критериите за съставители.

От прочетеното в счетоводна група във ФБ, и счетоводни форуми, както и от информация, която добивам от собствени източници в ИДЕС ми стана ясно, че прокарването на интересите на лобито ще се прави под възможно най - голямо информационно затъмнение за гилдията, за да може да бъде поставена пред свършен факт, без възможност за полезен ход.
В същото време всяко изтичане на информация по въпроса бива атакувано от представители на ИДЕС, които се опитват да потулят действията на лобито, да омаловажат проблема, да втълпят на аудиторията, че всъщност нищо не се случва, и това са някакви параноични изцепки на хората, които изнасят инфото.
Засякох и опорната точка на ИДЕС, с която са ги инструктирали да атакуват организацията, която единствена се осмели да изнесе информация - АССП. Според въпросната опорна точка, изкуствено се създавал проблем, който въобще не съществувал, за да се събере членска маса в АССП.
Господа, от АССП не са закъсали за членска маса, както вие очевидно се опитвате да внушите, и да се саморазправите с хората, които ви станаха неудобни.

Колеги,
Изумена съм от реакцията ви - по-точно от липсата на такава. Чакате някой друг да ви реши проблема, докато седите и гледате отстрани? Когато проектозакона  на нов ЗСч. стане факт вече ще бъде късно за реакции. Нещо повече - наблюдавам коментарите на колеги във ФБ счетоводителската група, които жалко се слагат на представители на ИДЕС, за да им се харесат. Отстрани изглеждат отвратително!

Никой няма да ви изтегли каруцата от калта, ако сами не запретнете ръкави. А това че гледате как някой друг я тегли, а отстрани го шибат с камшици, а вие оценявате сеира направо ме потриса!

Варианта ви е да бачкате като калфи. Но очевидно това ви влече?