КТ
Чл. 157. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Работодателят е длъжен да освобождава от работа работника или служителя:
3. (изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) при смърт на родител, дете, съпруг, брат, сестра и родител на другия съпруг или други роднини по права линия - 2 работни дни;

Четвъртък работникът си го е отработил, затова не го включвайте в сметките. Има право на 2 работни дни, така че съботата също отпада, защото е почивен ден, доколкото разбрах във фирмата Ви. Така че за петък и понеделник може да получи отпуск по този текст. Съболезнования по повода!
Няма проблем да си остане при Вас на основен трудов договор. Нужно е да подавате данни на втория работодател, за да ограничи при него осигурителния доход на лицето до максимума от 2000,00лв.
Ако подпише ДС при Вас, договорът остава основен, а този на 8 часа при другия работодател - за допълнителен труд. Не виждам причина да променяте това, но щом държи договорът на 8 часа да е основен е нужно да прекратите този при Вас с всички произтичащи от това последици - изплащане на обезщетение по чл.224 КТ и т.н.
А протоколът ще се публикува ли в Търговския регистър?

Не.
Консигнаторът издава фактура към клиента си за продадената стока. Консигнантът издава фактура само за тази продадена стока, като намалява цената с размера на комисионата за консигнатора.Трябва да се съобразяват и датите на двете фактури. А за по-сигурно, може първо да бъде издадена проформа фактура от консигнатора на клиента и после като получи фактурата от консигнанта, да издаде и фактурата.
Благодаря за съдействието!

Съобразете данъчните основи с изискванията на чл.127 ЗДДС:

Доставка, извършвана от лице, действащо от свое име и за чужда сметка


   
Чл. 127. (1) Когато данъчно задължено лице (комисионер/довереник) доставя стоки или услуги от свое име и за чужда сметка, се приема, че лицето е получило и предоставило стоките или услугите.

(2) В случаите по ал. 1 са налице три доставки:

1. доставка между комисионера/довереника и третото лице, за която датата на възникване на данъчното събитие и данъчната основа на доставката се определят по общите правила на този закон;

2. доставка между комитента/доверителя и комисионера/довереника на стоките или услугите - предмет на доставката по т. 1; данъчната основа на тази доставка е равна на данъчната основа на доставката по т. 1, а датата на възникване на данъчното събитие за тази доставка се определя по общите правила на закона, но не може да бъде по-късна от датата на възникване на данъчното събитие по т. 1;

3. доставка на услуга между комисионера/довереника и комитента/доверителя; данъчната основа на тази доставка е възнаграждението на комисионера/довереника, която включва и обезщетението за извършените от него разходи във връзка с доставката, ако това е уговорено; датата на възникване на данъчното събитие за тази доставка се определя по общите правила на този закон.


За нищо!
При реализирана доставка към трето лице си изискайте фактура от консигнанта, за да закриете разчета с доверители, както и своевременно да документирате Вашето възнаграждение /комисионната/  към него в срок.
С протоколите доказвате произхода на стоката. Пропуснатото документиране в 5-дневен срок от настъпване на данъчното събитие е проблем за консигнанта.
Стоката е приета с документ?
Заемът е предоставен по договор между две български ЮЛ?

Обърнете внимание на чл.16, ал.2, т.3 от ЗКПО.

Слагам и една препратка към лихвената статистика на сайта на БНБ:
http://www.bnb.bg/Statistics/StMonetaryInterestRate/StInterestRate/StIRInterestRate/index.htm
Бартер са си две доставки и се връщаме на начална позиция :wink3:
Не се губи.

Кодекс на труда

Отлагане на ползването
чл.176(4) (Предишна ал. 2, изм. и доп. - ДВ, бр. 18 от 2011 г., в сила от 01.03.2011 г.) Ползването на платения годишен отпуск може да се отложи и когато през календарната година, за която се отнася, работникът или служителят не е имал възможност да го ползва изцяло или отчасти поради ползване на отпуск за временна неработоспособност, за бременност, раждане и осиновяване или за отглеждане на малко дете, както и поради ползване на друг законоустановен отпуск.


Погасяване на правото на ползване
чл.176а(2) Когато платеният годишен отпуск е отложен при условията и по реда на чл. 176, ал. 4, правото на работника или служителя на ползването му се погасява по давност след изтичане на две години от края на годината, в която е отпаднала причината за неползването му.


 Може нещо като отговорник да се направи за селото ?

Това е идейно - задруга на бабите.
И личните осигурителни вноски са също върху минимален праг, щом заплатата, включително с всички начисления като клас е под него.
Промени се начина на документиране при този вид търговски взаимоотношения с промяната в ЗДДС. Никъде не съществува забрана за сключване на договор за консигнация. Нека колегите се обосноват с текст.
Обърнете внимание при документиране на доставката на:
 чл.6, ал.2, т.4 от ЗДДС
чл.25, ал.3, т.1 от същия закон
като обърнете внимание дали не попадате в изключенията, посочени в чл.25, ал 9.
Това от гледна точка на консигнанта.

От гледна точка на консигнатора прегледайте чл.127 от ЗДДС.
Тази процедура сте я поизтървали. Преди м.1 не е ясно дали не е имало и друга процедура, но не знаем данните по месеци. От така изложените резултати заедно със справката - декларация за м.03 трябваше да добавите и приложение №6 към чл.68, ал.4 и да си поискате декларираната в кл.80 сума за възстановяване. Сега можете да го направите с искане по чл.129, ал.1 от ДОПК.
Това е правилният начин. За да не ги пишете на ръка - разпринтете си ги от счетоводния софтуер.
Германците предполагам имат аналогичен на нашия чл.86, ал.3 , обвързан с чл.21, ал.2 от ЗДДС и затова фактурата е без ДДС. Правите си протокол по чл.117.